Decizii grele pentru o nastere naturala reusita

„Nastere vaginala dupa o cezariana la Tg Mures, 3 aug 2017 cu echipa de garda, 41s+5 z, 2ani si 3 luni diferenta nasteri
Ca orice doritoare la nvdc, mi-am facut temele inainte, citit, documentat, studiat, mai ceva ca un student la medicina. Mi-am insusit toate info de care aveam nevoie, am facut un plan de nasteri, dar Dumnezeu avea alt plan.
Aveam deja 41 sapt si nu erau contractii, 41+3 pierd o parte din dopul gelatinos, contractii usoare la o ora, doua. Intru pe grup sa vorbesc cu Otilia Farcas pentru a ma ghida in travaliu pentru ca doula avea o problema personala si nu mai reusea sa ajunga. In timp ce vorbeam cu Otilia am primit vestea ca planul initial de nasteri nu mai putea fi indeplinit.
Singura varianta la Tm era cezariana. Cand am auzit asta, contractile au incetat. Otilia zice ‘ mergi la Mures, ce ai de pierdut?’. Asta se intampla la ora 23.00 aprox. Il trezesc pe sot, ii spun situatia si zice ‘hai sa mergem, daca tu simti asta, atunci, hai’.
Mergem sa dormim cu gandul ca dimineata facem bagajele si mergem la Tg Mures. 41 +4 fara contractii, lichid suficient, col moale, copilul sus, pozitionat pe dreapta, la eco 3800. O sun pe mama sa vad daca sunt acasa pt a lasa copilul cel mare, ii explic situatia si variantele si zice ‘hai ca nu ai nimic de pierdut, stam noi cu Radu’.
Luam decizia de a pleca la Tg Mures. Ne oprim la Orastie sa lasam copilasul Cel mare , ii spun sotului ca as vrea sa ne odihnim vreo doua ore Apoi sa mergem mai departe. Contractii zero!
Ne trezim, la care zice tatal meu ‘ nu ramaneti pana dimineata si mergeti maine’. Pfff, tata, stii, eu am 41s cu 4 zile, ar trebui sa iasa cumva copilasul, pot aparea complicatii..dar feelingul meu era de a ramane pana dimi. Spre seara fac rost de numele doctorului de garda Dr Molnar. Citesc pe grup ca e cu doua taisuri. Oki, ascult feelingul, ramanem pana dimi. Sotul zice sa plecam la 6 dimi.
Reusesc sa vorbesc cu parintele duhovnic si imi zice ‘elibereaza-te de tine si lasa-l pe Dumnezeu sa lucreze. Pana acum El ti-a respectat planul, acum lasa-te pe mana Lui’. Mi-am sters orice scenariu din minte si am dormit cu gandul de a asculta exact ce zic medicii de acolo, binenteles rugandu-ma sa fie ghidati de Dumnezeu.
Eu ma trezesc noaptea, aveam ceva contractii usoare, neregulate, dar simteam ca merg unde trebuie. Ii spun sotului ca vreau sa plecam doar pe la 8, sa ajungem pe la 11. Oki, zis si facut.
Pe drum am stat pe bancheta din spate, presopunctura pt travaliu, afirmatii pozitive de la Ditta, rugaciuni la Bunul Dumnezeu. Contractii usoare la 5 min, Apoi la 3 min. Am gasit spitalul, oameni suuper draguti, ne-au ghidat spre gineco urgente.
Acolo am asteptat pana la 11.30. Iasa o domnisoara ‘ ce doriti?’ ‘sa nasc’ ‘ceva contractii?’ ‘ la 3 minute, dar sunt gestionabile’ face niste ochi mari ‘aveti doctor?’ ‘sunt din Tm’ pfff, a ramas fara cuvinte ‘si ce cautati aici?’ ‘am venit sa nasc natural, am o ceza’, ‘aaa, pai tot ceza va face si aici’, ‘o sa vedem, eu cred ca nu!’..pleaca si iese iar ‘poftiti inauntru’
Merg, era o domnisoara super draguta, intrebari multe, eco, control clinic, dilatatie 5!!!!! Pfoai, nu-mi venea sa cred! Ma conduce pe sectie, acolo din nou eco, intrebari, control. Era Dr. Turos si Dr. Rac si echipa de moase.
Prezentatie craniana OID, greutate eco 3300, lichid bun, col moale, dilatatie buna…nasteti natural si daca intervin ceva, facem cezariana, zic Dr Turos. Ma preia moasa si ajung intr-un salon cu pat, baie, masa de nasteri. ‘ramaneti aici si daca aveti nevoie d ceva, ma chemati. Va puteti plimba daca doriti, orice. O sa il chem si pe sot sa stea cu dumneavoastra daca doriti. Sotii ajuta mult in travaliu’. Uaaaa, am ajun in Rai! Nu-mi venea sa cred!
Pest o ora vin Dr Turos, verifica „O sa merg rupem apa si intr-o ora nasteti”. „O ora?!” „bine, doua, daca asa doriti :)” aveti dilatatie 8/9, coboara bebe si daca ascultat si faceti ce zicem noi, o sa nasteti natural” uaaaaaa
Ma dau jos de pe masa, Incep contractii intense, fac miscari de rotatie de bazin lasandu-ma in jos ca la hula hoop asa cum vazusem la cursul Dittei in filmuletul ‘birth into being’.
La un moment dat totul a fost foarte intens, presiune pe fund si a venit Dr Rac si mi-a aratat cum sa fac un fel de genoflexiuni tinandu-ma de bara patului si sa imping pe contractie. Am ascultat. Dupa trei contractii imi spun s ma urc pe masa ca vine bebe. ‘vine bebe?!!?!?!’ Si durerile alea mari unde sunt?!
Ma urc pe masa, sotul e rugat sa iasa si sunt indrumata sa imping la fel cand vine contactia. Aici e ciudat pt ca stau pe spate, orizontal…nu imi mai vine sa fac la fel, imi vine sa ma ridic sa merg iar jos. Dar imi vine in minte ce mi- zis parintele ‘ elibereaza-te de tine’ oki. Fac ce mi se spune.
Se aprinde o lampa mare care imi batea exact in ochi…ce sa fac acum, nu imi mai vine sa imping…a doua var: pierd totul sau gasesc o bucurie din asta…Oki stau p spate, am o lumina in ochi, e cald….stiu, sunt pe plaja intinsa la mare am soare in fata si nasc! Asta e.
Echipa ma incuraja, fara frica, faceti foarte bine, ma mangaia pe maini pe cap! Am impins, bebe a venit, felicitari, ati reusit!
Bebe pe piept, ramane asa cateva minute. Sunt cusuta, mica ruptura col si epiziotomie. Foarte fina mana doctorei Rac, nu am simt mare lucru. Peste jumate de ora sunt cu bebe la San. Cauta singura sanul, se ataseaza singura, nu fac nimic…spre deosebire de primul l care eram cu foaia de instructiuni in alaptare in fata.
Recapituland, am ajuns la 11 la Tg mures, 11.55 internarea, 12.20 in salonul de travaliu, 15.13 se naste Pollyanna Maria, 3500 gr, 56 cm, la 41s 5 zile. Dau slava lui Dumnezeu pentru toate si Sfintei Ana si intregului Cer ca au fost alaturi de noi.
Multumesc din suflet tuturor celor implicati in decursul nostru stiti voi care sunteti! Dumnezeu sa va rasplateasca cu daruri vesnice si sa va dea intelepciune sa fiti unelte in mana Lui pentru a ghida si alti oamneni!”
Raluca R.

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button