Renasterea mea ca-n filme 🙂

Cum a fost?
Saptamana 39+2zile Contractiile au inceput noaptea pe la 1:00 si la 9:00 aveam programare la doctor pt vizita de ultima sapt unde am aflat ca am 2cm dilatatie (doctorita zicea cam 2-3 zile max pana nasc).
La pranz am fost la un restaurant am mancat apoi am trimis pe barbat si pe copil la bunici pt ca vroiam sa dorm. Am tras roletele, am facut meditatia printre contractii.Nu chiar am putut sa dorm decat asa printre contractii. Apoi contractiile au inceput sa fie mai puternice am stat pe minge.
La 6 i-am scris la barbat sa vina acasa ca am nevoie de suport emotional. Ce a insemnat pt el asta? Sa ia telefonul sa imi cronometreze contractiile (aveam la 3-4 min si45 secunde, desi mie mi se pareau ca sunt la peste 10 min si max 10-15 secunde) 🙂
Dupa o juma de ora am zis sa fac un dus sa vedem daca se opresc. Am ajuns in baie cu greu si simteam ca as impinge si am zis hai sa verific dilatatia (desi habar nu am cum se face) si simt capul la bebe. Asa in pijama mi-am luat haina si m-a dus la spital, abia am reusit sa ies din masina in lift stateam in 4 labe ca nu mai puteam.
Ii zic la moasa ca simt capul (si ea calma zice bine- cred ca era obisnuta cu povestea asta :)) verifica si ma duce pe sus in sala de nasteri cheama doctorul am impins de 2 ori si a iesit afara bebe.
Fara oxitocina fara epiziotomie, nu m-am rupt, singura chestie de care imi pare rau e ca in vartejul lucrurilor nu am apucat sa le zicem sa lase ombilicul sa pulseze mai
mult 😞.
In rest am stat cu el 2 ore la san, nimeni nu ne-a deranjat nu l-au masurat nu l-au spalat, decat dupa.
A fost asa “soc” pt mine, comparativ cu prima nastere cu vacum oxitocina si 27 de ore travaliu la spital.
Din decembrie aproape in fiecare zi am ascultat afirmatiile si am facut meditatia (in total as zice ca am ratat vreo 4-5 zile)
Multe probl emotionale mi-am descoperit si rezolvat (am acceptat, m-am acceptat, am iertat, unele le-am scris)
Am fost o data pe sapt tot din decembrie la bazin si de 3 ori la lectii de belly dance (am mai facut ai acasa)
Am masat zona labiilor si perineului uneori cu ulei de cocos
Din sapt 30 am baut ceai de frz de zmeur
Am folosit respiratia invatata la curs pt contractii si la expulzie (si omg functioneaza, chiar functinoeaza)
Vreau sa imi multumesc mie ca mi-am urmat instinctul si am mers la cursul lui Ditta unde practic am primit o directie (inainte fiind confuza si nestiind de ce prima data am avut asa o nastere grea, desi vaginala).
Si vreau sa multumesc Dittei in mod special pentru tot ajutorul si munca pe care o depune pentru a ajuta femeile.
Si prin aceasta marturie vreau sa va incurajez si sa va spun ca se poate sa ai o nastere minunata (a mea ca-n filme) daca te asculti si iti urmezi intuitia.
Ioana

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button