Mitul nr.4: Nou nascutul aspira apa in care se naste? – Fals – 8 Mituri ale nasterii in apa

La nastere acest reflex de scufundare este intrerupt doar atunci cand fata ajunge in contact cu aerul pentru prima oara, iar fatul ia prima sa inghititura de aer din viata lui, dupa ce lichidul amniotic este eliminate din plamani, nas si gurita iarasi in mod automat la nasterea naturala, nu si in cazul unei operatii de cezariana.
Mitul nr.5: NOU NASCUTUL NU ARE OXIGEN SUB APA? – FALS
Bebelusul nu ramane fara oxigen cand se naste direct in apa, pentru ca placenta inca atasata de fundul uterin al mamei, ii procura oxigenul necesar, atata timp cat cordonul ombilical ramane intact, adica nu este taiat, clampat sau se rupe in foarte rare cazuri la nastere. Cu cordonul ombilical atasat de placenta, creierul va fi oxigenat chiar daca bebelusul nu se naste pe uscat si deci nu va lua prima “gura de aer” dupa i se naste capsorul.
Dupa nasterea corpului, bebelusul va fi prins cu blandete si mai poate fi tinut sub apa pentru maxim 2-3 minute. Din momentul scoaterii din apa, nou nascutul va fi pozitionat pe pieptul mamei de catre chiar aceasta, avand grija ca cordonul ombilical sa nu se smuceasca sau sa se rupa. Nou nascutul va cauta in prima ora dupa nastere sanul mamei pentru a incepe o noua etapa in viata sa, alimentarea cu lapte matern. Aceasta atasare la san provoaca din nou contractii pentru expulzia placentei ramase in uter. Placenta nu va mai furniza oxigen din momentul inceperii detasarii de pe fundul uterin, adica atunci cand se repornesc contractiile, dupa nasterea bebelusului.
Tehnica aceasta a fatului nascut direct in apa, fara sa atinga inainte aerul, este sigura si nepericuloasa. Michel Odent, medicul care a adus nasterea in apa in atentia publicului larg, afirma ca nu exista niciun risc al bebelusului la adaptarea cu noul mediu extrauterin, nascandu-se direct in apa.

Vezi și

PERINEUL FEMEII LA NASTERE TREBUIE PROTEJAT SI NU TAIAT.

Spune NU acestei “mode” romanesti de a mutila organele genitale feminine la nastere, din preconceptia …

Call Now Button