Cum sa scapi de frica de nastere?

Buna ziua, draga Ditta!
Multumesc lui Dumnezeu ca am dat de tine pe youtube cand am fost insarcinata.
Eram singura mai toata ziua, acasa , in Anglia, fara rude aproape si fara prea multe prietene. Aveam groaza de nastere si nu imi puteam inchipui cum e posibil sa iasa un copil prin locul ala asa de ingust.
Ti-am urmarit aproape toate clipurile, ma hipnotizai prin blandetea, calmul si increderea pe care il inspiri.. ma gandeam: o fi posibil? ….dar parca suna a basm..
Am luat-o insa de buna si te-am crezut. Creatorul corpului ar fi gasit alta cale sa se nasca bebelusul, daca cea vaginala ar fi fost imposibila.
A venit si ziua cand a trebuit sa nasc. Am nascut destul de repede zic eu, la 6 dimineata mi s-a rupt apa, la 12 au inceput contractiile, la 2 au inceput a fi dureroase, iar pana la 7 am nascut.
Pare lung timpul, dar mie mi s-a parut foarte scurt. Cand am ajuns la dilatatie completa am intrat in piscina.
A fost intr-adevar o experienta deosebita, a fost minunea vietii mele, a fost cel mai minunat lucru pe care l-am trait vreodata. Nasterea mea. O nastere frumoasa si netraumatizanta.
Nimeni nu ma crede ca a fost o experienta frumoasa pentru mine.
Tin sa iti multumesc din suflet pentru curajul inspirat.
Dumnezeu sa iti ajute in toate!!!
———————————-
Intrebarea mea ar fi, cum as putea cand ma voi intoarce in tara, sa fac ceva pentru femeile care vor sa nasca in apa? Sunt din Suceava si nu am auzit de nicio nastere in apa acolo, sau de mingi de fitness care ajuta enorm, sau de vreo modalitate cat mai naturala si usoara de a naste.
Precizez ca am pregatirea de asistenta medicala.
Multumesc anticipat.
Raluca Paiu
PS. Chiar m.as bucura sa publici povestea mea. Pentru ca DA, se poate !
Nu am crezut nici eu , dar se poate. Incurajez cat mai multe mamici sa nasca natural, si daca au posibilitatea, in apa. E anestezie puternica dar blanda cu organismul, dupa cum bine stii.
Aa si inca ceva. Dupa ce mi s-a rupt apa, am fost la spital la un control si m-au trimis inapoi acasa pentru ca nu aveam contractii inca. Ajunsa acasa, m-am apucat sa fac diplomat, ca aveam o ultima pofta de cateva zile..😀
Cu aproape 5 ani in urma am trecut printr-o nastere cu cezariana. Acum ca și atunci mi-am dorit sa nasc natural, așa cum se nasc de mii de ani generații întregi.
Ma indigneaza profund faptul ca lucrurile au luat aceasta întorsătura mai ales in Ro, nașteri cu cezariana pe banda rulantă, medici dezumanizați la tot pasul, sistem medical din care nu știi dacă mai ieși viu sau întreg.
Așa ca împreuna cu dragul meu soț am mers la cursul Dittei unde am primit acele informații lipsa din puzzle-ul meu.
De cele mai multe ori fricile ne imobilizează și luam decizii neînțelepte. Și cum scapi de frica?
Informând-te și prelucrand-o…pași simpli la îndemâna tuturor… Ca și voi am avut tot tacâmul de întrebări pe care le văd zilnic pe grup.
Ma întrebam constant care risc e mai mare , o noua cezariana sau o NVDC …etc etc .
Mulțumesc Ditta Depner pentru informații, încurajări, energia pozitivă și încrederea insuflata ca pot reuși. Ma bucur de Frumusețea sufletului tău, de dăruirea cu care faci ca nașterile frumoase sa se întâmple! ❤

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button