Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Pro si contra cezariana. De ce nastem tot mai des prin cezariana?

  • Comments: 4
  • Posted by: DD.Admin

Daca femeia ar fi sustinuta si sprijinita de catre societate in a isi aduce in mod firesc copiii pe lumea, nu am fi acum unde suntem, cu rata cezarienelor tinzand catre 80% in spitalele private din Romania. Nu s-ar mai intampla atatea necazuri si complicatii la nasterile ulterioare.

Pentru ca orice femeie are dreptul sa aleaga cum doreste sa nasca, si nu sa fie mintita, pacalita sau eronat informata in scopul de a se opera rapid pentru a scoate un fat dintr-un uter…

Pentru ca in ziua de astazi femeile au ajuns sa fie tratate fara niciun pic de respect la nastere, indiferent de alegerile lor de a naste natural sau nu. Nu ne credeti? Urmariti campania pe facebook #stopviolentaobstetrica si o sa citit povesti de groaza intamplate in zilele noastre, cu medici renumiti.

Va astept cu drag pentru susutinere si sprijin emotional pe grupul nostru cu peste 9000 de membri NVDC Romania, acolo unde femeile mai primesc o sansa de a se simti implinite dupa nastere, chiar si dupa o cezariana anterioara.

Pentru ca ai dreptul la trairi implinitoare ca si mama atunci cand nasti. Ai voie sa te bucuri de sarcina si de nasterea copilasului tau. Ai voie sa fii insotita chiar si in Romania, pentru ca legea iti permite. Ai dreptul sa-ti negociezi nasterea cu plan de nastere, pentru ca nasterea nu este o boala. Si nici sarcina.

Atata timp cat stii si doresti sa-ti asumi nasterea ca si proces al tau, profund transformator. Pentru ca poti, draga femeie!

4
Las─â un comentariu!

avatar
cel mai nou cel mai vechi cel mai votat
Adina Muntean
Guest
Adina Muntean

Daca am nascut prima oar─â cezariana,a doua sarcina as vrea 100% nastere naturala.Se poate?

Adina Muntean
Guest
Adina Muntean

Prima nastere a fost acum 1 an,am vrut sa nasc natural 100% pt ca mi-a fost frica de cezariana ,am stat 26 de ore in travaliu si dilatatie 2 cm si din pacate am ajuns la cezariana.In timpul cezarienei tensiunea mea a scazut f mult si am fost aproape sa intru in coma,am suferit mult dupa cezariana pt ca nu am fost si inca nu sunt împăcată cu mine pt ca nu am nascut natural.De aceea as vrea din totul sufletul sa am Nvdc.Este posibil ca si la a 2 nastere sa nu ma dilat?

Adina Muntean
Guest
Adina Muntean

Am uitat sa specific ca eu locuiesc in Germania,aici se sustine nașterea naturală 100%