Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Povestea nasterii Evei

Deci in primul rând vreau sa fiu recunoscătoare acestui grup pentru absolut toate informațiile și răspunsurile pe care le-am găsit aici. Este vorba de grupul Dittei de pe facebook #schimbamnasterea

Cu siguranța dacă nu găseam încă de la începutul sarcinii mele video-urile Dittei Depner și acest grup minunat , nu reușeam sa nasc natural 100% fără nici un fel de intervenție .

Mentionez de la început ca nașterea mea a decurs in Franța.

Acum sa va povestesc nașterea fetiței mele Eva 💓

Am început de prin săptămâna 34 sa consum ceai de frunze de zmeur , și din săptămâna 37 curmale . Imediat după ce am început sa mănânc curmale am avut contracții BH in fiecare zi și foarte dese, cum nu am mai avut niciodată .

In săptămâna 38 deja simteam înțepături pe Col și aveam ceva contracții dureroase dar rare și nu durau mult.

Ei bine , alaltăieri am avut contracții dureroase la distante mare dar au încetat. Ieri începuse iar de dimineața dar după amiaza m-au lăsat și aseară in jur de ora 21 au început adevăratele contracții care erau din 3 in 3 minte , ba din 2 in 2 minute după care le aveam din minut in minut și durau cam tot un minut sau chiar 30 de secunde.

Membranele nu mi se fisurase și începusem ușor sa Sângerez , eliminam din dop ușor. De la ora 21 pana la ora 2 ct au fost suportabile ca durere , dar incepeau din ce in ce mai tare și nu ma puteam tine pe picioare . Simteam ca se rupe ceva in mine .

La2 jumate am mers la spital deoarece aveam deja dureri din minut in minut și aici când am ajuns ce sa vezi….dilatație 2 dar bebelina era bine coborâtă . Am fost foooarte dezamagita , deoarece eu tremuram de durere si ma gândeam ca am ajuns cu dureri groaznice și doar 2cm sunt dilatata …apăi pana sa ajung la 10 cm am de stat mult și bine .

Am mers in sala de travaliu , abia mergeam , contracție după contracție . Am fost doar eu și soțul .Moașa mi-a pregătit cada cu apa unde am stat aproximativ 15 minute in apa deoarece durerile erau insuportabile și dese și simteam ca adorm , ca nu mai am putere .

Apoi am ieșit am stat foarte puțin pe minge , pe pat și când am vrut sa stau iar pe minge nu mai puteam ,aveam presiune mare . M-am Așezat iar pe pat pe partea dreapta și la fiecare contracție simteam ca ma rup in doua , începeam sa tremur din ce in ce mai tare si îmi trecea prin minte ca mai bine ceream peridurala sau chiar voiam și cezariana :)) .

Moașa îmi făcea masaj la spate și i-am spus ca îmi vine sa împing. Am rugat-o sa îmi verifice dilatația și surpriza , deja eram 10 cm dilatata și bebelina jos in sacul amniotic , puțin mai avea si ieșea . Nu îmi venea sa cred . A chemat o alta colega sa pregătească tot pentru bebe . Mie pe fiecare contracție îmi venea sa împing din de in ce mai tare .

M-am ridicat in picioare , sprijinita de soț și când aveam contracție impingeam cât de tare puteam . Prima data s-a rupt apa ,după care capul bebelinei ieșea . Am împins cam 20 minute pe contracții din picioare. A fost dureros , ma ardea dar îmi spuneam mereu in minte ca mai e puțin și gata și ma rugam și iar îmi spuneam sa împing pe contracție sa nu ma rup .

Nu m-am rupt absolut deloc , placenta a ieșit la 10 minute când stăteam cu bebelina in brațe .

Cât despre protocol , pot spune ca am avut doua moașe super , au respectat tot ce am cerut. Nu am avut nici măcar branula ,nu am primit niciun fel de medicament , nici măcar gaz , deși eu îl ceream 😅 nu mi-a făcut epiziotonomie și cordonul a pulsat pana a devenit alb .

Am născut din picioare . Bebelina a rămas la pieptul meu și a lui tati de cum a ieșit timp de 2 ore unde am alăptat-o și a vrut sa stea doar la pieptul meu .

Pe bebelina nu au spălat-o. Apoi au făcut măsurătorile și m-au spălat pe mine după care ne-au dus in salon . De atunci suntem cu bebelina .

Acum sunt foarte fericita ca totul a decurs repede și bine , cu toate ca durerile au fost mari .

Încă nu îmi vine sa cred ca m-am dilatat așa repede de la 3 pana la ora 5 eram gata de naștere . Și moașele au rămas surprinse .

A fost o naștere frumoasa și implinitoare .

Va doresc la fel și vouă și mulțumesc ca sunteți un grup minunat !🙏🏻🙏🏻💓💓💓

0 0 vote
Article Rating