Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Povestea lui Tobias

Această poveste este lungă. Foarte lungă! Sunt cuprinse în ea sarcina, travaliul, nasterea + un e-mail trimis celor din Managementul Spitalului unde am născut. Aceasta este experiența mea și vă recomand un singur lucru: În sarcină, căutați medici care vă susțin în a avea o naștere normală. Informați-vă cum sunt nașterile în alte țări și de ce Romania are rata imensă de cezariene. Totul, absolut totul se rezumă la bani.

Eu sunt Claudia, mama lui Francisc 11 ani si a lui Carol care a refuzat să mai vină pe planeta Pamant cand avem 31 saptamani de sarcina ar fi avut 12 ani.

Acum 7 ani am emigrat in Irlanda, dintr o întamplare si acolo am ramas, în principal pentru Francisc și pentru societatea liniștită.

Primul meu baiat, Carol … a fost nascut natural iar povestea nasterii lui este una trista dar si vindecatoare.

Francisc s a născut prin cezariana, mi s a spus ca nu s-a angajat asa ca, dupa trauma cu Carol am fost de acord să nasc oricum, numai sa nasc.

După ce l-am născut pe Francisc , nu ne-am gândit să mai facem un copil. Viata a curs, cu bune si rele timp de 11 ani… Nu am folosit mijloace contraceptive, ne am gandit ca asta e, avem un baiat si gata.

În ultimii 4 -5 ani Francisc atingea subiectul “ Daca as avea un frate” , în mod regulat. Spunea mereu ca s-ar bucura tare iar eu ii explicam sincer că, nu am zis niciodata nu mai vreau copii dar chiar nu am mai ramas însarcinata si asta e.

În octombrie anul trecut, 27 mai exact , ma simteam ciudat…. și ca o glumă, mi-am facut un test de sarcină. Mi s-a parut funny, eu puteam sa jur ca nu voi mai rămâne niciodată însarcinată. Ambele teste au iesit pozitive.

M-am intors la farmacie si i am spus doamnei să-mi mai dea doua teste ca celelalte “sunt stricate” si au iesit pozitive.

S-a uitat la mine câteva secunde bune …. apoi am râs si i am zis : Glumesc, vreau să iau vitaminele va rog ! Ea a fost prima persoana care a spus : “Congratulations “

Eu, nici n-am zis multumesc. Doamne , eram șocată! Cum am reușit? Când am reusit ? Era amuzant, superb dar si înspaimantator. Femeie “bătrană” la aproape 40 de ani mă apuc sa fac copil 😂. Avem datorii, chirii, casa mică, nesiguranța zilei de mâine.

Seara îl întreb pe Stef : “Ce-ai zice daca am mai avea un bebeluș?” El: “ Ehh nu e momentul cel mai bun, oricum nu cred ca o sa mai “apară cineva “

Am scos testul de sarcina și i l-am arătat.

Am râs amandoi si ne-am zis ce-o fi o fi!

În lunile Noiembrie si Decembrie am venit acasa să mi fac eco, analize …. In Iranda toata lumea era asa relaxata…că-mi pareau lipsiti de profesionlism . Mai târziu aveam să înteleg abordarea lor calmă. Când un copil alege să vină, dă-i timp să crească, să se hrănească cu energia ta pozitivă si bucuria ta, nu merge disperat să sapi, să cauți, să vezi… e totul ok? Dar daca nu e ok? Noi romanii avem abordarea sarcinii ca pe un diagnostic de boala … in Irlanda se fac 3 eco si aproximativ 4 vizite la clinica unde te vede moasa de serviciu, niciodata aceasi cel mai probabil.

Nu te întâlnești cu un doctor obstetrician decat daca ai probleme.

 

Am incercat incepand cu luna Decembrie sa ma decid unde o sa nasc, am cautat solutia cea mai buna pentru noi toti. În Irlanda nici nu se putea problema să-mi “ofere” Cezariana, acasa 3 medici, 2 moase mi-au sugerat cezariana că-i mai safe , vorba aceea, mai ales la varsta mea …

Eram într o ceață teribilă. Chiar nu stiam încotro s o apuc. Am decis să vin în țară să nasc și nu întamplător, mi-am amintit că văzusem o tipa mișto vorbind despre sarcină pe youtube… păruse interesant ce zicea ea acolo despre sarcină dar eu eram atât de agitată cu ale mele că n-am apucat să “ingerez” informatiile ei și să le descopăr adevărata valoare.

Eram in 34 de saptamani când i am scris Dittei , habar n-aveam de unde să încep, mai aveam puțin timp la dispoziție. Am facut prima parte a cursului pe Skype și a doua parte am ales s-o fac mergand la Brasov.

Ok. Avem cursul început 🙂 acum trebuia să găsesc un obstetrician care să fie ok cu NVDC

Știam o tipă cu doua nasteri naturale dupa cezariana, i-am scris si mi-a dat 2 nume. Am “google-it” ca tot poporul și m-am hotarât să-i scriu Domnului Doctor Romila. Am fost intrigată că avea profil de FB si numar de telefon disponibil. Nu am primit răspuns, eram sigură că-i super busy, dar nu mă apucam să sun omul de peste mari si tari să -i spun o poveste de 15 minute 🙂. Am reusit sa-mi fac programare la o clinica unde el consulta. Am aterizat in tara pe 03.06.2019 și-n urmatoarea zi am mers la “consultație “

Abordarea a fost simplă : “Am niste informatii despre dv si as vrea sa ma asistati la nastere! Sunteti de acord ? “ Așa am ajuns să am și medic 🙂 Nu, n-a mi-a cerut să facă eco, control etc. A fost de un “relax” ce m-a uluit. Asta mi-a dat încredere 100%

Am mers apoi la Brasov, am terminat cursul Dittei.

A fost și este în continuare un “șoc emotional” să aflu atât de multe informații despre sarcină, despre bebeluș, atât de complex și profund.

Chiar dacă am ajuns “ târziu “ , totul avea o însemnătate. Mi-as fi dorit să-l fac din timp pentru a putea să-i ofer bebelușului meu siguranță și liniște mai devreme.

Cum m-a ajutat cursul fie el făcut și așa târziu?

Mi-a modelat , remodelat credința că ceea ce trebuie să se întample o să se întample daca eu cred în asta, daca eu mă abandonez și las fricile undeva în spate!

Am fost lipsită de obsesia nașterii naturale, am acceptat si idea ca s-ar putea să nu functioneze și la mine cum a functionat la alte femei. Am abandonat ideea de control, am înțeles într un final că fiecare teamă, grijă, întrebare aduce cu sine o problemă emotională și mai apoi fizică.

La cursul Dittei am învățat să am încredere în bebelușul meu. Pentru persoanele ancorate intr-o realitate moderna suna stupid 100%.

Sarcina este un DAR, o MINUNE, O BINECUVÂNTARE ! Nu este un diagnostic!

 

Singura mea dorință a fost să am un un copil sănătos și să pot alapta. Nu m-am temut de uterul cicatricial că aș putea avea probleme. Dar m-am temut un pic de oamenii din sistem, de lipsa lor de empatie si daruire. Asta m-a făcut să aleg un Spital privat. Și doctorul înțelesese ce anume vreau de la Nastere si a zis ca Spitalul Medicover este locul unde ar fi ok.

Vă spun de la început, suma pachetului Gold mi s-a părut exorbitantă! Dar dacă doctorul care eu îl vroiam mergea acolo, atunci acolo trebuia să merg. Bifat vândut mașină în Irlanda 🙂

Spitalul Medicover îti oferea UN PLAN DE NASTERE + ORA MAGICĂ !!! La un preț de aproximatix €1700 Aveam parte de împlinirea tururor dorintelor mele în ceea ce priveste Nașterea copilului meu! Erau toate trecute acolo, Cordon tăiat după ce nu mai pulsează, copilul să fie lasat pe mine după expulzie și multe altele care au fost WOW !

Era ireal ! În plus, Ramona, Doula mea, putea să vină cu mine în sala!

 

06.07.2019

12 a.m Contracții regulate. Era clar, travaliul meu a început. Doula era plecată din Bucuresti, I-am zis că probabil dimineața ar fi ok să vină. Am încercat să dorm… am reușit un pic dar după ora 2 a.m , nu mai mergea. Am intrat in Duș, am stat 20 min , apoi am mers pe minge și m am bălanganit acolo 2/3 ore

Apoi iar duș. La 5:30 i-am zis doulei să vină. Nu am cronometrat nimic dar era ca un model.

Ea a ajuns la 7:10 … eram super obosită, extenuată. Am intrebat când e mai bine să plecam la spital.

Ha ha!!! Ea mi-a zis : când simți tu !

Eu , mă gândeam , Doamne dar eu nu mai simt nimic…. ce să simt …

Pe la 8:10 am tras o rochie pe mine și am plecat.

Am ajuns la spital, bănuiesc ca eram desfigurată în contracție, dar pe repaus eram super ok. A venit medicul de gardă, tușeu…

 

Vă spun sincer, nu mai ține de creierul nostru ce se întâmplă în travaliu… este deasupra simțurilor noastre. De unde era să știu că sunt dilatată aproape complet cu membrane intacte.

Bineînțeles că era o agitatie continuă în jurul meu. Am mers direct în sala, am înțeles de la Stefan ca atunci când astepta să i dea o cameră o asistenta spunea : “Cum o cheama pe gravida care a venit ? Ce-a asteptat atât să vină? “

 

A venit și domnul doctor… era undeva în jurul orei 9:30 Când mi-a rupt membranele. Acum îmi dau seama ce dureroase sunt contractiile și căt de ușor te poti bloca în travaliu.

Am zis ca nu vreau să-mi rupă nimic, nu vreau să mă doară. Eram extenuată, nu mai puteam ține ochii deschiși. N-a durut deloc.

Din momentul acela știu sigur că singura persoana din camera aceea care a făcut diferența între o Cezariana si O Nastere normala a fost doctorul Marius Romila.

 

Nu mai vroiam nimic. eram pe curba descendentă, nu puteam vorbi, nu puteam comunica nimic. Durerea era deja insuportabilă. Acolo a fost prima greșală… pentru că nu mai puteam să mă misc de pe masă… am stat în două poziții. Asta a dus la anchilozarea corpului, daca faceam un duș cred că era mult mai ușor. Asistentele m-au stresat cu monitorul pentru bebeluș… la un moment dat le-am zis să mă lase în pace. Acel Doppler nu facea contact cu burtica și țipa foarte stresant. Eu simteam si stiam ca baiatul e bine, mă stresau ele că-mi apasau pe burtă când eram în contractie si ma durea si mai tare. La un moment dat Doctorul le a zis sa ma lase … ca sunt ok.

 

Acum eram în punctul în care trebuia să împing. Le-am zis sincer ca nu mai pot ! Nu vreau! Doctorul Romila cu o voce autoritara A spus Atât : Claudia deschide ochii, vrei să naști natural… ? Nu mi amintesc daca am zis Da 🙂 dar am deschis ochii 😂

 

Doula mi-a dat guri mici de cidru, au urmat 3/4 contracții și Bebelușul mic a venit pe lume la ora 10:45 am !

Tobias 3930 g / 54 cm ! ❤

Fără ruptură de perineu dar cu ruptură de pereți vaginali și alte acareturi de jos de acolo 🙃

Citiți vă rog acum ce a urmat după expulzie, este scris in e-mail ul feed-back catre Spital.

Nu am fost capabilă să-mi cer drepturile dupa ce a avut loc expulzia, nu am putut urla la ei sa nu-l ia pentru o ora, sa lase cordonul! Eram epuizată! Sotul meu, nu a putut lupta cu sistemul. Singurul care s-a pus contra în câteva privințe a fost dr. Romila. El a zis mai lasați cordonul… dar tot au venit dupa 1 minut doua să-l taie.

Precizez că doamnele asistente de pe sectiile de Neonat si OBG au fost super ok. Nu, nu m-aub luat in brațe și pupat 🙃, m au intrebat daca am nevoie de ceva. Pe sectia de neonatologie chiar am vorbit cu una dintre asistente si i-am spus ce m-a nemultumit. Cele 3 asistente cu care am intrat in contact de pe sectia aceea mi-au repetat sa le contactez pentru orice problema sau întrebare. Am fost un outisder pentru medici nu pentru asistente.

 

Astăzi când închei aceasta mică poveste sunt mama lui Tobias, a lui Francisc si a lui Carol !

Tobi are 4 zile ❤ și iubește fabrica de lapte 🐄

Tot astăzi când scriu acest text, mai mult de jumatate din prietenii noștri nu știu că noi avem un băiețel🙂

 

Sarcina mea a fost doar A MEA! Nimic nu s-a facut public. Am vrut liniște.

 

Cu drag,

Claudia

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Bună ziua,

am ales Spitalul Medicover la recomandarea domnului doctor Romila care știa că imi doresc o nastere naturala dupa cezariana.

Am fost incantată să vin in spitalul dumneavoastra dupa ce acum 16 ani am fost angajata in clinica din Plevnei.

Cel mai important criteriu in alegerea lui a fost faptul că aveti chiar pe site PROMOVATĂ Ora Magică plus planul de naștere. Eram încantată că am găsit în Bucuresti o Materniate așa “

avansată în gândire “ când vine vorba despre drepturile mamei și ale copilului la o naștere curată, frumoasă și completă.

Locuiesc în Irlanda unde din păcate nu am putut rămâne sa nasc. L-am ales pe Dl. Dr. Romila pentru deschiderea dumenalui de a-mi da o șansă la o naștere normală. Feed-back-urile despre el erau 100% pozitive, cele despre staff-ul maternitații dv. Nu erau nici macar 50:50 dar mi am zis că nu e posibil să plătești suma atat de mare si să nu-ți fie respectate dorințele.

Planul meu de naștere a fost transmis Sefului sectiei de Neonatologie, care știa foarte bine ca vreau să mi lase cordonul ombilical să pulseze pana se oprea natural. Știa că vreau copilul să stea pe mine mai mult de 2 minute cât mi a fost dat în realitate. Știa de asemenea ca refuz toate procedurile standard la care este supus bebelușul în spitale. Pentru asta am plătit 8000 lei, o suma exorbitantă pentru o naștere naturală. Atât am vrut, să-mi fie respectate aceste dorințe.

În Maternitatea dumneavostră soțului meu care mergea cu baietelul atunci cand mi l au luat în loc sa mi-l lase cum cerusem, Dr. Radu i-a recomandat tăios să o lase să-și facă treaba. Sotul meu vroia sa stie doar ce uremază să-i facă copilului Nostru ! Doctorul Neonatolog a avut o atitudine jenantă, lipsită de empatie si profesionalism. Nu a explicat nimic, nu a comunicat nimic …

Pentru că am avut un medic colaborator probabil, medicii dv. m-au tratat ca și cum nu trebuia să fiu acolo.

Duminica la ora 12 Dr. Romila mi a spus ca o sa roage pe cineva să-mi faca o toaleta externa. Pâna la ora 20 nimeni nu a venit la mine să mă ia și să efectueze acestă banala procedură. M-am dus eu si am rugat să mi se facă. N.B. Domnul doctor Romila mi-a precizat dupa că a uitat să roage asistentele să-mi efectueze toalta!

 

Duminică a fost de gardă la Neonatologie o doamna doctor Minunată, a venit la mine și mi-a explicat detaliat de ce trebuie să facem analiza pentru streptococ B și care sunt riscurile. Mi-a spus simplu că se poate face si săptamana viitoare, la fel si screaningul metabolic. Am ales să nu i le fac Azi în cunostinta de cauză. Și să vin ulterior să le fac. Aceasta doamna a avut puterea sa petreaca 10 minute cu mine și să mă informeze fără să mă trateze ca pe o ciudată.

Astăzi un medic ginecolog si o asistenta au intrat in camera. Asistenta a spus “ Doamna “ și a vrut sa se oprească la mine la pat. Medicul a zis : Da, o stiu pleaca azi , i am facut biletul de externare!

Nici Nu s a uitat la mine, nu m-a intrebat macar de fațadă: “Sunteți ok? Toate bune? “ S-a îndreptat direct catre cealaltă pacientă.

Am completat chestionarul dumneavoastră și cinvea a mers direct la Seful de sectie Neonatolog. Exact când ne îndreptam spre usă să plecăm, în cameră a intat un medic a carei față nici măcar nu am recunoscut-o, era dr Radu. A venit să mă interogheze de ce i am oferit Nota 1!

Dar vă rog mult, citiți scurtul comentariu scris de catre soțul meu pe chestionar. Este Simplu, Lipsa de empatie, atitudine ostilă și nerespectarea planului de nastere.

A stat să mă ia la întrebari De ce, Cum, Da’ ce vroiam? Ce vroiam ca noi am spus Nu la tot …. Cum puteți permite un asemenea comportament execrabil într-un spital privat? Cum se poate să îndrăznească să ne ia la rost într un mod atât de agresiv și lipsist de orice urmă de profesionalism ? Știți de ce nu am recunoscut-o? Pentru că în ziua în care Am născut am stat în travaliu 11 ore, când ea mi-a luat copilul eu nu i am vazut fața, când am mers să l cântarească sâmbată seară nu a avut bunul simț să se prezinte, iar eu eram dupa o zi foarte grea, abia mai țineam ochii deschisi.

Eu și soțul meu am intrebat- o ce încearca sa facă? Să ne traga la raspundere pentru o nota? Ne-am hotarât sa plecam Copilul meu a început să plângâ, nu am reusit să ne calmam decât tarziu!

Ce fel de management practicati într-un spital în care nasterea naturala costa 8800 lei cu reducere de 10% ? Ce fel de Servicii am primit pentru suma aceasta?

Vă rog din suflet, Verificați lista medicamentelor care mi s-au oferit , Verificati Order set-ul de nasere naturala pe care-l treceti in contract. NU AM VRUT NIMIC ALTCEVA DECAT SĂ GĂSESC CĂLDURA , EMPATIE, SUPORT… nu am vrut ceea ce era trecut in pachet FIZIC, am vrut să fiu liberă să am o opinie, liberă să fac o alegere.

La nașterea mea în Spitalul Medicover ca și medicamente s-au folosit 2 grame de antibiotic, putină oxitocina, 5/8 aplicari lidocaină, și un perfalgan. Plus materialele sanitare. Nu s-a folosit trusa de epidurala, nu s-au recoltat probe de sânge peste probe de sânge ! Chiar nu asta am vrut. Am plătit pentru că am vrut să fiu tratată omenește.

 

Priviți vă rog Biletul de externare al fiului meu. Peste tot este trecut Bold type ca am refuzat, refuz, etc. Cine a scris biletul este absolut obsedat de faptul că noi am refuzat standardul oferit de maternitatea dv.

O atitudine ostilă și acuzatoare din partea tuturor medicilor cu doua mici exceptii.

 

Am făcut alegeri pentru fiul meu, le-am făcut constientă și mi le-am asumat. Aceasta este alegerea unui om liber, care are dreptul la o opinie. Și pentru care a platit.

DE CE PROMOVATI SERVICII PE CARE PERSONALUL DUMNEAVOASTRĂ MEDICAL NU ESTE CAPABIL EMOTIONAL SĂ LE OFERE? DE CE PROMOVAȚI ORA MAGICĂ ȘI EU NU MI-AM PUTUT ȚINE ÎN BRAȚE FIUL DECAT 3 MINUTE ??

Acest e-mail se vrea a fi un manifest. Manifestul unei femei căreia i s-a luat dreptul la o nastere cum își dorise, în ciuda faptului că și-a îndeplinit 100% cauzele contractuale.

Nu mai promovați servicii pe care medicii nu le pot oferi, profitul dumneavoastra nu ar trebui să fie O CIFRA IN CONTABILITATEA FIRMEI, ci un număr de suflete fericite ca au avut ocazia să experimenteze la dumneavoastra in spital nașteri minunate, nașteri împlinitoare, nașteri ce vor duce la o generație de copii echilibrați emoțional datorită faptului că mamele lor au experimentat altceva decât traume la nașterea lor.

Am asteptat externarea ieri pana la ora 3, eram gata de la ora 10 să plecăm. Nici macar o supă nu mi-au dat să mănanc la prânz.

Cum vi se pare aceast lucru? Lauză care alăptează, mic dejun luat la ora 8 , nu am mancat nimic pana la 5 cand am ajuns acasă!

 

în final vă întreb: Credeți că multe mame vor dori să abia parte de nașteri așa cum mi-am dorit eu? Mi-aș dori ca răspunsul să fie “ Da” dar în realitate stim foarte bine ca societatea românească și medicii din ziua de astăzi promovează cezariana nu nașterea naturală.

Vă transmit toate aceste informații cu o singură rugăminte, schimbați ceva pentru toate mămicile care vor veni la dumneavoastră să nască natural. Schimbați atitudinea ostila fața de cei care au alte opinii decat personalul angajat.

Link-urile atașate sunt pentru Dr.Radu. Poate o să ințeleagă de ce anume l-a lipsit pe fiul meu ! Studii clinice .

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6108792/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK310514/

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190211105402.htm

https://m.acog.org/Clinical-Guidance-and-Publications/Committee-Opinions/Committee-on-Obstetric-Practice/Delayed-Umbilical-Cord-Clamping-After-Birth

http://www.imedpub.com/articles/effect-of-early-and-late-clamping-of-the-umbilical-cord-on-the-newborns-blood-analysis.php?aid=18878

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022347618307753

https://www.researchgate.net/publication/312632142_Effects_of_Delayed_Umbilical_Cord_Clamping_vs_Early_Clamping_on_Anemia_in_Infants_at_8_and_12_Months_A_Randomized_Clinical_Trial

0 0 vote
Article Rating