Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Poveste nastere Alexandra – Sibiu

  • Comments: 0
  • Posted by: DD.Admin

„Am cunoscut-o pe Ditta în 2014 la prezentarea evenimentului „Îndrăznesc să nasc așa cum vreau” la Sibiu. Din prima clipa mi-a plăcut calmul ei și „acel ceva” din vocea ei liniștită.

Pe atunci nu aveam gânduri de a rămâne însărcinată, mersesem doar ca să o însoțesc la eveniment pe sora mea. Și eram convinsă ca eu voi naște prin cezariană și nu voi alapta ca să mă scutesc de dureri…
Dar după ce am auzit-o pe Ditta povestind despre naștere am cam început sa-mi schimb părerea despre toate astea.

Cu aceeași ocazie, la sfârșit când au început „dezbaterile” am remarcat-o și pe d-na dr. Adriana Radu, care pe atunci făcea parte din public. Ei, la sfârșitul evenimentului mă convinsesem că atunci când voi rămâne însărcinată vreau sa fiu supravegheată de d-na dr. Adriana Radu și îndrumată de către Ditta.

Așa că, după ce am aflat că sunt însărcinată, am contactat-o pe Ditta pt. a mă înscrie la cursul ei de pregătire pt. naștere „Renașterea”. Am participat la curs împreună cu soțul meu și am aflat multe informații valoroase despre evoluția sarcinii, transformările prin care trece corpul unei femei, cât de natural este procesul nașterii, creșterea bebelușilor etc.

Sa vorbesc despre naștere acum: 😀
În 29.06.2016 în jurul orei 03:50 am inceput sa elimin dopul gelatinos, aveam și ceva contracții dar nu eram sigură dacă nu cumva sunt contracții false, așa că m-am pus să dorm.

Pe la ora 6 am început sa cronometrez printr-o aplicație instalată pe telefon contracțiile: erau cam la 10-15 minute. Au început să se întețească cam pe la ora 17. Am stat cât mai mult acasă, în mediul meu, mergând la spital doar în jurul orei 22:00, cu contracții cam la 3-4 minute, cu membranele intacte.

După ce mi s-au întocmit actele pt. internare și controlul, am urcat în sala de nașteri, unde era moasa-d-na Elena- pe care o rugasem să mă asiste la naștere întrucât mi-a fost recomandată pt. nașterea mea în apă.

În jurul orei 23:00 am intrat în cada de nașteri unde am putut să mă mișc în voie. Am fost însoțită în tot acest timp de soțul meu și de sora mea, care m-au ajutat foarte mult prin încurajări, masaj, mângâieri și de Ditta (prin cd-ul care rula cu afirmații pt. naștere și o relaxare).

Apropos de cd-ul cu vocea liniștitoare a Dittei, între contracțiile dinainte de expulzie, pe cand rula relaxarea, am ațipit de cateva ori, atât de tare m-a calmat relaxarea :-).

La maternitatea Polisano din Sibiu, mi s-a respectat dorința de a avea parte de o atmosferă foarte intimă (neoanele au fost stinse, luminau doar niște leduri din cada de naștere).
Travaliul a decurs bine, nu am fost bruiată în niciun fel, pe la ora 01:00 (cred) d-na Elena mi-a rupt membranele în apă pt. ca bebelușei nu-i mai cobora capul (nu am simțit niciun fel de durere iar asta a fost singura „intervenție” din timpul nașterii mele, nu am avut perfuzii cu nimic, nici epiziotomie, singura „anestezie” a fost apa din care nu am ieșit deloc până nu am născut).

La ora 01:50 s-a născut bebelușa noastră, Carolina de 4,290 kg și 57 cm. Am născut asistată doar de moașă -d-na Elena-, pe care o recomand cu mare drag pt. nașteri în apă, face acest lucru cu pasiune și se vede , știe ce, cum și când să facă.

Carolina mi-a fost pusă imediat după expulzie pe burtică, momente si sentimente ce nu pot fi descrise în cuvinte -atunci când îți ții pt. prima dată puiul la piept și vă priviți ochi în ochi.<3

Am avut deci parte de o naștere implinitoare, calmă, am fost lăsată în ritmul meu, nu am fost grăbită/presată cu nimic.

Le multumesc încă o dată Dittei – „guru-ul” nașterii mele, d-nei dr. Adriana Radu pt. sprijinul și înțelegerea de care a dat dovadă, moașei – d-na Elena care m-a ajutat și m-a lasat să nasc în ritmul meu și nu in ultimul rând soțului meu și surorii mele care mi-au fost alături în toate momentele”

Lasă un comentariu!

avatar