Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

O nastere aproape perfecta!

Din păcate sau din fericire am născut la Cluj, pe masa de nașteri. ????
Ivan a hotărât să vina puțin mai devreme și ne-a cam luat prin surprindere, de aici această hotărâre.

In jurul orei 00:00, in 14 Noiembrie, in noaptea in care cădea prima zăpada din acest an, mi s-au rupt membranele.
Din acel moment parcă am intrat intr-o bula in care totul era roz, doar fericire și emoție pozitivă, zici că eram pe altă lume..

Nu ne-am panicat deloc, nu am avut contracții, așa ca ne-am pus la somn pana a doua zi dimineața când am plecat la o clinica din Cluj. Afară era un peisaj de basm, ninsese toată noaptea!

După ce am vorbit cu doamna doctor, a început parcă să se spargă bula in care eram pentru că doamna doctor îmi vorbea de oxitocina artificială, asta pentru ca încă la acea ora (10:00) nu mi se declanșaseră contracțiile. Aveam aproape 12 ore de la ruperea membranelor.

Știi cât de mult mi-am dorit sa nu se intervină deloc in procesul natural de naștere așa ca am insistat sa nu mi se administreaze oxitocina. Știam ca dacă se intervine in procesul natural al corpului, nu o sa fie bine deloc.
Pentru ca doamna doctor este o drăguța și o profesionista, pentru asta o respect foarte mult, am decis împreuna sa așteptăm totuși câteva ore sa se declanșeze contracțiile natural.
Îți dai seama ca eram atât de Zen încât am uitat sa-i înmânez planul meu de naștere cu care venisem pregătită.. vreo 4 mai exact .. pentru doctorita, moașa și asistente.. am uitat complet de ele.
M-am internat. Soțul a rămas cu mine in sala de travaliu iar pe la ora 14:00 au început contracțiile natural, fără oxitocina artificiala. Erau contracții destul de puternice..

Tot timpul travaliului care nu a durat mai mult de 3ore jumătate, soțul meu care este cel mai bun om din lumea asta, și acum la naștere mi-a demostrat a mia oară lucrul asta, mi-a cronometrat fiecare contracție pe care am avut-o și m-a susținut in fiecare secunda. Dacă nu era el cred ca nu reușeam sa am nașterea pe care am avut-o in final. Îl iubesc cel mai mult din lume!
După 3 ore jumătate de travaliu intens am intrat in sala de nașteri și in 20 de minute s-a născut Ivan.
A fost o expulzie destul de grea.. și aici am avut noroc cu soțul meu care a stat la capul meu și m-a încurajat în continuu.
Am reușit sa am o naștere fără anestezie, fără epiziotomie, total nemedicalizata, cu tăierea tardiva a cordonului ombilical și ora magica. Asta datorită doamnei doctor care știa dinainte ce îmi doresc (chiar dacă uitasem de planul de naștere) și spre nemulțumirea moasei care a sărit repede cu cuțitul sa ma taie și cu foarfeca sa taie cordonul ombilical.
Soțul meu și doamna doctor au fost acolo și au reușit sa împiedice lucrul asta. Eu eram prea vulnerabila in acel moment, ca sa mai pot fi atenta la ce se întâmpla in jurul meu.

Am reușit sa am o naștere aproape perfecta, naturală, nemedicalizata, in care travaliul a fost unul scurt, a fost o naștere aproape așa cum mi-am dorit-o.
Știu ca se putea mai bine de atât, știu ca putea fi nașterea blândă din apa, fără graba, fără ca moașa sa îmi spună sa închid gura in timp ce eram in expulzie.
Nu îmi vine sa cred ca unii încă mai considera nașterea naturală, nașterea in apa o fiță….o fiță e sa îți alegi tu când vrei sa naști și sa îți programezi cezariana, sa alegi sa nu depui nici un efort in nașterea copilului tău..
Este o fiță din partea medicului atunci când îți spune ca îți face cezariana asta pentru ca el nu are timp sa stea după tine, ca tu sa-ți duci travaliul in liniște, sau atunci când te programează la cezariana cu o săptămâna înainte sa naști, pentru ca el pleacă in vacanța când ar trebui sa naști tu. Astea mi se par fițe..

Nașterea naturală e cea mai frumoasa experiența prin care toate femeile ar trebui sa treacă. Și pentru asta au nevoie de doctori care sa le încurajeze, care sunt foarte putini din păcate. Îți dai seama ca la Cluj este o clinica in care este cada pentru nașterea in apa dar ruginește acolo pentru ca doctorii nu învață cum sa asiste o gravida care vrea sa nască in apa și pentru ca nu au timp de stat după ea… Păcat! Eu sunt un caz foarte fericit, te-am întâlnit pe tine Ditta și ne-ai încurajat sa avem încredere in ceea ce vrem și in ceea ce simțim și exact asta am făcut! Ne-am informat cât am putut de mult și ne-am ascultat instinctele.

Am avut parte de un soț bun lângă mine, de o doctorița care m-a ascultat și așa am reușit sa am nașterea pe care mi-am dorit-o.
Sper ca toate gravidutele sa se informeaze și sa nu lase pe nimeni sa le fure și sa le grăbească nașterea. Sa aibă parte de o naștere in care sa fie prezente, sa simtă cu tot corpul și sufletul ca asta e momentul in care se naște pruncul lor iubit pe care îl așteptau cu atâta nerăbdare in perioada sarcinii.
Dacă nu ne dam voie sa ne simțim și sa fim prezente in cel mai important moment al vieții noastre, momentul nașterii care este o minune, atunci când sa fim mai prezente și mai in simțiri decât atunci? Te pup, te susțin, te iubesc și iti mulțumesc pentru ca ești acolo pentru cei care simt ca au nevoie de tine!???? ❤ „