Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Nastere naturala in 55 de minute!

❤Bună, mămici frumoase.

Vreau sa va povestesc si eu despre a doua mea naștere, care a fost o experienta neașteptată dar minunata.

Am nascut in 55 de minute!

Mai aveam o zi pana sa împlinesc 38 de săptămâni când aflu ca doctorița mea se pregătește sa plece în concediu în 3 zile. M-am emoționat puțin la aflarea vestii, pana mi-am dat seama ca nu am de ce sa ma îngrijorez pentru ca oricum de mine depinde ce fel de naștere voi avea.

I-am scris ca am aflat ca pleacă în concediu și o rog sa transmită toate dorințele mele legate de naștere mai departe la doctorița pe care mi-o va recomanda.

Îmi scrie înapoi: “Cristina te rog sa stai liniștita, sunt sigura ca o sa naști pana plec eu.” Știa ca bebelina era poziționată destul de jos la ultimul control.

Ma cheamă a doua zi la monitorizare. Era marți 28 august. Totul era ok si îmi spune ca dacă cumva nu nasc pana pleacă ea în concediu, ma lasă pe mana unei alte doctorițe.

Am plecat de la clinica bucuroasa ca totul este ok, era ora 13:30. La ora 15:30 eram în Mall făceam ceva cumpărături când au început niște dureri foarte ușoare ca la menstruație.. M-au ținut cam o ora asa, fără sa fie foarte dureroase.

La 16:30 m-am urcat in mașina cu soțul sa mergem spre casa, când am avut prima contracție mai dureroasa. La 16:45 am ajuns acasă și nu m-am mai putut da jos din mașină, am reușit sa ajung pana în casa, am vrut sa intru sa fac un dus dar nu am mai reușit, contracțiile erau tot mai dese și nu ma mai puteam deplasa, asa ca ne-am urcat în mașină cum am putut și am pornit spre clinica.

Pe drum am avut contracții foarte intense și cam la 1 min distanta. Soțul a condus la viteza maxima pentru ca ii era frica sa nu nasc in mașina😄.

Când am ajuns în fața clinicii abia m-am putut da jos din mașină, au venit asistentele în ajutor. Iar când m-a văzut doctorița mea, pe care o văzusem chiar înainte cu câteva ore, m-a trimis direct în sala de nașteri.

Am simțit nevoia sa merg la toaleta dar nu m-a lăsat doctorița, mi-a zis ca nu vrea sa nasc în wc.😄

La 17:15 eram în sala de nașteri iar la 17:25 am născut. În 10 minute pe 4 contracții și 3 țipete am născut. 😊

Durerile au fost intense, dureroase dar le-am suportat foarte bine, le-am lăsat să-mi străbată corpul și le-am acceptat.

Nici acum nu-mi vine sa cred cât de repede a decurs totul. De la prima contracție pana am născut au trecut exact 55 de minute!!!

Doctorița mea a fost foarte prezenta și a făcut tot ce eu mi-am dorit. A avut grija ca toate asistentele sa se comporte exact cum mi-aș fi dorit. Asa ca am avut parte de taierea tardiva a cordonului, după ce a încetat pulsul, chiar eu l-am verificat, fără epoziotomie, copilul mi-a fost pus în brate instant și nu mi-a mai fost luat nici o clipa de lângă mine, nu am vaccinat, fără vitamina K, fără lapte praf, am fost lăsată în pace și în liniște cu copilul meu toate cele 3 zile pe care le-am petrecut în spital.

M-am recuperat extraordinar de repede. După o ora de la nastere arătăm de zici ca venisem direct de la Mall, nu din sala de nașteri. 😄

Toată sarcina am fost foarte relaxata, conectată la bebe, am mâncat multe fructe, m-am îngrășat doar 10 kg, am știut tot timpul ca o sa fie o naștere ușoară și asa a fost.

M-am lăsat dusa de val și corpul meu a știut sa nască singur.
L-am lăsat sa-și facă treaba.

A fost o experienta cum toate ar trebui sa avem.

Ditta îți mulțumesc încă o data, ca ne-ai învățat sa avem incredere în noi și corpurile noastre perfecte.
Am 2 copii extrem de liniștiți și sănătoși, datorita ție și informațiilor pe care ni le-ai oferit la curs acum cativa ani.

Va pup și mi-aș dori ca toate femeile însărcinate sa aibă parte de o naștere rapida, conștientă și implinitoare pentru ca se poate, dacă rămânem relaxate, ne hrănim corespunzător, ne cerem drepturile și ne înconjuram de oamenii potriviți.

Cristina Kallo