Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

NASTERE CA IN SECOLUL XIX Brasoveanca Ditta Depner a nascut sub autohipnoza

Absolventa a unui curs de Hypnobirthing in Elvetia, brasoveanca Ditta Depner a ales sa-si aduca pe lume fetita acasa, pe canapea, in sanul familiei

Absolventa a unui curs de Hypnobirthing in Elvetia, brasoveanca Ditta Depner a ales sa-si aduca pe lume fetita acasa, pe canapea, in sanul familiei. Dupa trei zile si trei nopti de travaliu, a nascut in ziua de Craciun o fetita sanatoasa. Ditta este in prezent printre putinele femei care se incumeta sa nasca pe cale naturala, peste 33% din nasteri fa-candu-se in prezent prin cezariana Ditta Depner este una din femeile care nu a crezut in toate povestile de groaza pe care le-a auzit despre nasterile departe de maternitate.

A ales sa-si asume rolul de femeie, de a naste natural, nu intr-o maternitate sau intr-o clinica privata cum ar fi normal, ci chiar acasa la ea. „Nu mi-am dorit nastere medicalizata, sa fie cat mai natural si in cadrul familiei, pentru ca nasterea face parte din viata unei familii. Am studiat foarte mult inainte de a lua o astfel de decizie si stiam exact fiecare pas care urmeaza in nastere, ce ma asteapta, ce riscuri sunt pentru bebelus si pentru mine, iar backup-ul pentru a merge la spital il aveam in vedere”, a declarat stilistul Ditta Depner.

A nascut chiar de Craciun Travaliul a inceput in 22 decembrie, iar in ziua de Craciun a adus-o pe lume o fetita sanatoasa, chiar pe canapeaua din casa sa. Totul, cu ajutorul unui medic si al unei moase. Nu i-a fost usor sa gaseasca un cadru medical dispus sa o asiste si chiar a trebuit sa dea o declaratie la notar ca isi asuma raspunderea, asta dupa ce a facut si un control la psiholog. „Nu am nascut usor, am avut un travaliu de peste 60 de ore. Nu va speriati, pentru ca in primele doua zile am gatit, am facut curatenie, deci n-am avut nici un fel de probleme, insa in a treia noapte s-au intetit durerile si am si nascut. A fost o experienta implinitoare si as mai face acest lucru chiar si de 10 ori”, marturiseste Ditta Depner. Doctorul care a asistat-o este ginecologul Aurel Ionel, directorul unei clinici particulare. „A fost o provocare, o idee mai veche de-a mea. Sper ca astfel de initiative sa ia amploare, evident, in anumite conditii. Cazul trebuie cunoscut, trebuiesc facute investigatii anatomice, sociale, pentru a vedea daca acest poate fi desfasurat acasa in buna conditii”, a declarat specialistul.

Ea pune accent pe perioada sarcinii si a nasterii, dar si pe situatiile in care acest proces are loc prematur. Metoda a fost pusa la punct de hipnoterapeutul american Marie Mongan, unul din cei mai reputati oameni de stiinta din domeniul hipnozei. La sfarsitul anilor 50 – inceputul anilor 60, Mongan a dat nastere la patru copii, pe cale naturala, fara asistenta medical

0 0 vote
Article Rating