Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Am nascut natural dupa cezariana!

„Draga Ditta,

intr-o mare masura faci parte din schimbarea mea radicala de a privi cu alti ochi nasterea naturala, alaptarea, cosleeping-ul si tot ce am invatat din filmuletele postate de tine pe youtube.
Aici povestea mea de la cezariana la nastere naturala:
Cu 6ani in urma am ALES de buna voie si nesilita de nimeni (ba chiar m-am certat cu dl dr) cezariana. Aveam in cap numai povesti de groaza despre nasterea naturala.
Am crescut cu aceasta idee, fiindca chiar propria mea mama imi povestea si-mi reamintea cat de groaznica a fost pt ea acea zi, in care m-a adus pe lume….si etc, etc.(povestea si traumele copilariei au fost lungi, dar nu vreau sa ma abat de la subiect) ????
Anul trecut in sept am aflat ca sunt din nou insarcinata. GROAZNIC! Si nu datorita faptului ca nu-mi mai doream un bebe, insa nu puteam sa-mi imaginez ca voi „naste din nou” :(( Nestiind de grupul NVDC Romania, deja imi faceam mii de ganduri: cum voi accepta o noua operatie, o refacere greoaie, o depresie de 3ani (ca la prima cezariana), o conectare nereusita intre mine si bebe si mai ales cum voi accepta din nou biberoane, suzete, etc, fiindca mami nu va putea alapta in primele ore de viata ale bebelusului.

Repet: GROAZNIC! Daaarr…D-zeu mi-a scos in cale grupul minune????, care m-a „informat” despre tot ce inseamna nastere naturala, alaptare si mai ales pregatire psihica. Ii multumesc lui Dzeu zilnic pt tot ce am trait in acele momente si pt puterea de a lupta sa am nasterea pe care mi-am dorit-o, fiindca doctorii la inceput s-au impotrivit sa ma lase sa nasc natural (nefiind in Ro, iar ei neavand istoricul primei cezariene).
Si din nou reamintesc despre grupul NVDC Romania. Stransesem atat de multe informatii din experienta fetelor de acolo, incat eram in stare sa nasc acasa singura????.
In spital , cat si in sistemul lor eram deja programata pt cezariana, vineri 02.06. Desigur NU M-AM PREZENTAT in acea dimineata la spital. Mi-am pus in cap tot sistemul si familionul. Al meu a vrut sa ma ia cu forta. Eu mi-am vazut de ale mele, asteptand acasa linistita ziua in care bebe dorea sa vina, ci nu ziua in care vroiau ei sa ma taie.
Trecusem de termen, dar nu m-am panicat deloc. (Termenul.pe care ei mi-l fixasera, bineinteles, adica 40sapt, fiindca nu auzisera ca o sarcina normala poate sa ajunga si la 42sapt)????????

Pe data de 03.06 am simtit ceva contractii, dar nu regulate. Cred ca a fost un pretravaliu. In fine, am continuat cu ceaiurile mele (frunza de zmeur), curmale la greu, meditatiile mele hypnobirthing/yoga si exercitiile pt „easy delivery” ????
In data de 04.06 ora 13.05 am pierdut dopul, membrane fisurate+contractii la 20min. Al meu continua sa „ma streseze” sa mergem la spital, fiindca nu e posibil sa stau cu membranele „rupte”. L-am ignorat si am asteptat contractiile din 5in5min. (Pe contractii faceam genoflexiuni ???? si mai vb din cand in cand cu mama la tel, care isi continua punctul de vedere, despre „aoleu! Ce ma asteapta!????)
Intr-un final am decis sa mergem spre spital, fiindca deja aveam contractii la 3min, iar al meu „ma disperase”, era la al 3-lea dus in aceeasi zi, barbierit de 2ori, imparfumat de cel putin 10ori, iar pantofii si camasa deja pe usa ????

Insa eu as mai fi stat acasa (pt a evita cat mai mult cezariana), fiindca ma asteptam sa fie mai dureroase contractiile la3min :))), stiind povestile horror despre nastere, inca din copilarie.
La 3 ore dupa internare (inainte de internare am stat 1ora la triaje+monitorizare) am nascut natural, am avut 3ore magice (doar eu, bebe si tati in camera), am alaptat din prima secunda, bebe nu a fost stresat cu nu stiu ce masuratori, spalari sau mai stiu eu ce, in primele ore de viata.
MAGIC TOTUL! Simt ca am trait un vis, iar Dzeu m-a implinit ca femeie din toate punctele de vedere. ????????

Nu as mai recomanda nimanui o cezariana, doar din teama de durere. Este incomparabila refacerea dupa o nastere naturala atat fizic, cat si psihic. ????
Asa ca mamici, CURAJ si dati nastere asa cum va doriti si simtiti voi, nu cum „va dicteaza” altii. Suntem FEMEI, create de Dzeu cu un scop, si anume de a fi puternice in orice situatie a vietii. Este o zi unica in viata noastra si a lui bebe si nimeni nu v-o poate dicta????”

Kryss