Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Mamica super fericita

  • Comments: 0
  • Posted by: DD.Admin

„Dragă Ditta,

Pe data de 05 iulie 2017 am devenit mamică-super-fericită pentru prima dată.
Îţi scriu spre a-ţi mulţumi pentru sfaturile, încurajările şi frumoasele exemple de naşteri naturale pe care le pui la dispoziţie în mediul online.
Deşi ne-ar fi plăcut foarte mult, nu am reuşit să participăm la cursul tău de pregătire pentru naştere. Pe mine m-a ajutat foarte mult cartea de pe site-ul tau, HypnoBirthing, plus toate clipurile tale de pe Youtube şi articolele de pe site. Mai mult, soţul meu şi-a luat în serios rolul de doula şi am parcurs împreună exerciţiile de respiraţie şi tehnicile de vizualizare din carte.

Am adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, născută în apă, la Isis Constanţa. Naşterea a fost nemedicalizată, fără calmante, fără epiziotomie, fără branulă montată la mână. Am avut un travaliu care a început pe la 09:30 dimineaţa (04 iulie), fără dureri, doar un uşor disconfort în zona abdominală (uşoare crampe asemănătoare celor care prevestesc menstruaţia) şi care s-a accentuat seara. Ziua ne-am petrecut-o cât se poate de normal (m-am odihnit în prima parte a zilei, apoi am gătit împreună cu soţul meu, am spălat vase, am măturat, am făcut conversaţii). Seara pe la orele 19:00, am făcut un duş mai lung, simţeam nevoia să mă relaxez un pic cu apă caldă. Apoi, mi-am rugat soţul să monitorizeze contracţiile pentru că deşi nu simţeam durere, erau destul de apropiate ca interval.

Am sunat-o şi pe moaşa noastră dragă, Anamaria Bumb (am născut cu moaşă, medicul doar a asistat la expulzie), să-i dăm de veste toate “semnele” legate de travaliul meu şi în scurt timp ne-am pus de acord că e momentul să ne îndreptăm spre spital. Am ajuns repede (am prins toate semafoarele pe verde, ne-a spus o bună prietenă care ne-a însoţit pe drum până la spital – eu eram deja în transă, abia puteam observa ce se petrece în jurul meu). Ne-am internat la fel de repede, pe la orele 22:50, apoi mi s-a verificat dilataţia şi surpriză (pentru mine şi soţ) – aveam dilataţie de 8cm.
Protocolul din spital presupunea să port şi o branulă pe perioada travaliului, însă totul a mers în favoarea noastră şi ţinând cont că travaliul avansa din ce în ce mai mult, eu eram « în altă lume », nu acuzam dureri şi eram tăcută, personalul de acolo a renunţat să-mi mai monteze branula, apoi mi-au pregătit cada cu apă.

În momentul în care am intrat în apa caldă din cadă, corpul meu s-a relaxat atât de bine, încât nu mai simţeam absolut nimic, doar o senzaţie plăcută de linişte. Au stins luminile din cameră, soţul a pus muzică terapeutică de relaxare şi mi-a stat alături, m-a încurajat, mi-a făcut masaj când am avut nevoie, m-a mângâiat pe cap şi m-am simţit în siguranţă cu el lângă mine.
La fel a făcut şi moaşa noastră, era atentă să mă hidrateze cu apă şi mi-a spus cuvinte de încurajare în momentele-cheie. În scurt timp am ajuns la dilataţie maximă, membranele au cedat cu 10 minute înainte de expulzie, iar la ora 01 :22 (după 2 ore petrecute în apă) a venit pe lume fetiţa noastră, Felicia. Mi-a fost pusă pe piept imediat după naştere, cordonul ombilical a fost tăiat după mai bine de o oră, nu am fost despărţite nici măcar o secundă. A fost cea mai frumoasă noapte a noastră. Mă bucur enorm că mi-a fost dat să am parte de o experienţă intensă, euforică, frumoasă şi cuprinsă de dragoste infinită. Ne simţim cu adevărat împliniţi. Îţi mulţumim pentru că ne inspiri şi datorită ţie am reuşit să accesăm forţa interioară care ne transformă pe viaţă în urma unei naşteri naturale cu blândeţe. Cu drag,”

Felicia, Mihaela şi Marius

Lasă un comentariu!

avatar