Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Cum ma pregatesc pentru nastere?

Avalansa de hormoni o copleseste uneori, dar in acelasi timp o ajuta sa fie mai atenta la ea, sa se odihneasca mai mult, sa fie mai constienta de ceea ce simte si isi doreste. Este primul pas catre autocunoastere si “dezvoltare personala”. Cea mai frumoasa parte in sarcina este faptul ca bebelusul tau deja te ghideaza spre lecturile si lucrurile pe care le iubeste si care iti vor face bine, ca si mama. Este cea mai frumoasa si intensa perioada din viata unei femei, in care feminitatea infloreste si se trezeste din interior.

Experienta arata ca, pentru cele mai mult viitoare mamici, pregatirea fizica nu a fost indeajunsa pentru o nastere frumoasa si implinitoare, pentru ca exercitiile fizice, respiratiile sau mobilitatea nu sunt suficiente pentru a experimenta nasterea pe care ne-o dorim. Se stie in mod cert ca mamicile care practica sporturi de performanta nu au neaparat parte de nasteri usoare, chiar daca corpul lor rezista cu usurinta la maratoane.

De ce? Deoarece ceea ce apare la nastere este dincolo de fizic, de tehnica, de mobilitate si rezistenta. Ceea ce apare in timpul nasterii este incontrolabil de catre minte. Dintr-o data femeia este intr-o stare ridicata de vulnerabilitate, in care chiar nu mai conteaza cate informatii a acumulat, cate carti a citit si ce fel de tehnici de respiratie aplica. Conteaza doar starea ei de calm si siguranta, pentru ca mintea subconstienta i se dezvaluie tocmai in acele momente fara voia ei. Toate fricile ei cele mai adanci ies la suprafata. Toate imprimarile din subconstientul care inregistreaza tot, mai ales mesajele negative, se activeaza atunci in timpul nasterii si scot la iveala cele mai infricosatoare temeri adanc inradacinate in psihicul nostru.

Gandeste-te ca toate acele povesti negative auzite despre nasteri tramatizante te influenteaza profund si covarsitor. Iti submineaza increderea in tine si iti distrug stima de sine, iar corpul nu mai poate naste liber, fiind asediat de acest ganduri negre, care iti blocheaza nasterea. Intelegand aceste mici secrete pe care nu ti le spune nimeni, acum realizezi ca, prin nastere, iti poti vindeca propria nastere traumatizanta, poti schimba tipare ale mintii tale, poti vindeca rani adanci care te-au marcat inca din copilarie, la nastere sau chiar traite in viata intrauterina.

Asadar, pregatirea emotionala si psihica este cruciala si importanta. De fapt, ea este cea mai importanta. Nasterea nu trebuie privita ca si o competite sportiva ci, mai degraba, ca si rezultatul unei continue transformari personale in care femeia incepe sa-si cunoasca mintea si psihicul, in care face cunostinta cu cele mai chinuitoare ganduri ale ei, in care invata sa se descopere, sa-si accepte fricile si sa lucreze cu ele ca sa le transforme in aliati.

Iar aceasta demers transformator se poate produce doar printr-un proces foarte simplu, numit “asumare”. Asumarea propriilor alegeri, asumarea faptului ca esti diferita de restul lumii si ca alegi sa mergi pe drumul tau, cu responsabilitate si incredere, cu mult curaj si cu toata fiinta. Iti asumi ca nasterea este a ta si ca nimeni nu te va “salva” de la aceasta experienta minunata, pentru ca nu acesta este scopul transformarii si nu asta isi dorest o femeie constienta de forta ei interioara. Si atunci poti sa te vindeci de toate traumele si fricile tale si vei fi si mai puternica, si mai femeie. Si nimeni si nimic nu te va mai speria vreodata. Pentru ca puterea este in tine. Asumati-o! Viata ta va fi implinitoare, iar experientele vor fi transformatoare. Asta inseamna nastere constienta. Asta inseamna sa-ti iei in propriile maini intreaga ta viata. Asta inseamna libertate si fericire. De aceea iti doresc o nastere frumoasa si implinitoare, pentru ca poti!

0 0 votes
Article Rating
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x