Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

CORDONUL OMBILICAL se lasa atasat de nounascut pana ce se transfera tot sangele (aprox 150 ml) din placenta in corpul bebelusului.

CORDONUL OMBILICAL
se lasa atasat de nounascut pana ce se transfera tot sangele (aprox 150 ml) din placenta in corpul bebelusului.

Asta se intampla in aprox 25-35 minute dupa nasterea copilului, cand placenta isi incheie de fapt rolul de sustinator al vietii din perioada intrauterina.

Cum poti sa-ti dai seama singura daca s-a facut acest transfer?

Presand efectiv cu doua degete cordonul ombilical, iar daca acesta mai pulseaza, inseamna ca inca nu s-a incheiat transferul de sange placentar si mai astepti.

#dittadepner

Poti linistita sa apesi tare, ca circulatia sangvina nu se opreste, iar cele 2 artere si vena nu se vor strangula, ptr ca intre ele exista un gel foarte cartilaginos, precum varful nasului tau, care face acest lucru imposibil.

In tot acest timp nou nascutul sta la pieptul mamei si se bucura de clipele atat de linistitoare de „piele pe piele” cu mama. Acestea sunt primele ore de viata ale pruncului tau. Ore pline de magie si siguranta.

#stopviolentaobstetrica

Tot atunci se initiaza alaptarea, in primele 30 de minute dupa nastere, pentru ca asa este normal si sanatos.

Prin punerea la san a copilului, corpul mamei va reporni contractiile, care de data aceasta vor naste placenta, dupa ce aceasta se desprinde de peretele uterin, aproximativ la 30-40minute dupa nasterea copilului.

#oremagice #nastereinapa

Rabdarea pentru aceste procese firesti isi merita fiecare minut magic, de indragostire iremediabila.

Tu ce stii despre aceste momente magice?
Le-ai cerut?
Te-ai bucurat de ele?

#drepturilanastere

Cunoaste-ti optiunile, pentru a-ti cere drepturile la nastere. Informeaza-te si pregateste-ti nasterea, asa cum obisnuiesti sa-ti pregatesti si celelalte evenimente importante din viata.

#schimbamnasterea

:dittadepner.