Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Cand face fatul in burtica torsiunea?

Cand se intoarce fatul in burtica mamei in pozitie de nastere, cu capul in jos?

Copilasul se intoarce cand greutatea capului il determina gravitational sa faca torsiunea. De obicei intre 32-38 de saptamani. Insa ei se pot intoarce chiar si cu cateva ore inainte de nastere…exista si astfel de exemple.

Deci este o certitudine ce tine de aspectul fizicii si al gravitatiei­čśť

Insa, daca mama este mai mult tensionata, decat relaxata, copilul, desi va simti sa se intoarca, nu o va putea face din cauza lipsei de loc.

Deci relaxare si scapare de frici si temeri, care va tin incordate. Da, pozitiile inverse ajuta si ele. Insa acele emotii negative dau de furca cel mai mult mamei si asteapta de fapt sa fie rezolvate. Din cauza fricii ei, nici bebe nu se intoarce, si va putea chiar lua o pozitie transversala.

Deci pregatirea emotionala si psihica este cea mai importanta la nastere, pentru ca o mama pregatita din toate punctele de vedere pentru nastere, va avea parte de nasteri frumoase si line.

Femeia a fost conceputa pentru a fi capabila sa dea nastere frumos si usor. Doar incarcatura subconstientului nostru de-a lungul secolelor, incarcatura societatii care ne prezinta nasterea ca pe ceva terifiant, incarcatura propriei noastre modalitati de nastere ne poate afecta direct experienta nasterii copiilor nostri.

Urmariti si acest video pe youtube ca sa intelegeti in profunzime cate stie sa faca bebelusul din burtica:

Deci frica mamei poate determina ca fatul sa nu faca aceasta torsiune fireasca, gravitationala in burtica ei.

Degeaba incercam o ÔÇťversiune cefalica externaÔÇŁ prin care medicul muta pozitia copilului si il intoarce, daca nu-l incurca cordonul ombilical si daca mama este suficient de relaxata fizic, precum se poate vedea in acea poza cu mainile doctorului pe burta mamei.

Copilul in 85% din cazuri se va reintoarce in pozitie pelviana, pentru ca simte emotiile negative ale mamei, pe care nu le poate departaja de ale lui, emotii legate de frica nasterii care se apropie cu repeziciune.

ÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇöÔÇö

Ne repetam propria nastere, pana nu o „rezolvam” prima pe aceea. Atat de simplu este. Pentru ca asa functioneaza psihicul nostru.

Si apropos de ceea ce s-a mai spus in alte comentarii legate de frica, cum ca frica ne-ar „ajuta” de fapt:

„Teama nu este altceva dec├ót o credin╚Ť─â inversat─â. Este credin╚Ť─â ├«n r─âu ╚Öi nu ├«n bine.”
Florence Scovel Shinn

Teama scoate la suprafa╚Ť─â toate acele aspecte care trebuie ├«nc─â Vindecate.

Dac─â teama este men╚Ťinut─â, ea poate afecta starea de s─ân─âtate ╚Öi ne priveaz─â p├ón─â la urm─â de bucurie…de bucuria de via╚Ť─â.

Temerile noastre ne pot ├«nv─â╚Ťa despre esen╚Ťa noastra.

Via╚Ťa este de fapt o c─âl─âtorie ├«n care ne cultiv─âm curajul. Acel curaj al nostru nativ pentru a dob├óndi un stil de via╚Ť─â c├ót mai autentic. ├Än ziua de ast─âzi trebuie s─â ai curaj s─â ├«╚Ťi tr─âie╚Öti via╚Ťa f─âr─â fric─â.

Cei ce afirm─â c─â natura ne-a ├«nzestrat cu temeri s─ân─âtoase cum ar fi aceea de animale s─âlbatice, ├«nc─â nu au realizat c─â majoritatea temerilor lumii noastre sunt distructive ╚Öi ne ├«mpiedic─â s─â ne realiz─âm adev─âratul poten╚Ťial.

Aceste temeri ne re╚Ťin pentru c─â nu ne putem ridica mai presus de ele.

Aceste temeri ne-au fost induse si sunt inventate de societate. Ne nastem fara frici. Acelea le primim pe parcursul vietii. Si culmea, le dam mai departe copiilor nostri, si perpetuam astfel un cerc vicios.

Fricile a╚Öteapt─â de fapt ca noi s─â le descoperim si prin asta s─â ne descoperim pe noi s─â ne transcendem temerile. ÔÇö ´┐╝supporting nasterea cu blandete si calm at ´┐╝Renasterea, curs Holistic De Pregatire Pentru Nastere, cu Ditta Depner.