Un bastion al nasterii naturale, a cazut!

Un bastion al nasterii naturale, a căzut!

Acum 3 ani, triumfam când prima maternitate din România a fost acreditată ca și „Spital prieten al naşterii” de către IMBCI – Internaţional Mother-Baby iniţiative, reprezentată de „Asociaţia Mame pentru Mame”, al cărei membru fondator sunt.
Era singura maternitate din ţară care respecta un plan de naştere, care avea consultant permanent în alăptare, pe Mihaela Drilea şi, împreună cu un medic dedicat, Dr Ionel, am pornit proiectul „Naştere cu Blândeţe”, marcă înregistrată chiar la OSIM.
Din 11 doctori care au pornit la drum au rămas după scurt timp doar 4, iar graţie Dr Ionel, proiectul a funcţionat un timp, ajungând să adune mămici din toată ţara, care veneau special la Brașov ca să nască natural fără grabă, chiar şi după 1-2 cezariene, în bazinele de naştere speciale pe care le-am adus acolo. Am amenajat camera de nasteri cu scaun de naştere, minge de naştere, cosleeper, tapet pe pereţi, poze cu bebeluşi şi perdele la ferestre, totul pentru a creea un spatiu cat mai intim pentru mama care va da nastere unei noi vieti. Un vis devenit realitate timp de 3 ani pentru foarte multe mămici fericite şi copilaşi iubiţi.
Acum totul s-a sfârşit, tot ca un vis, ca și atunci când te trezeşti la realitate dimineaţa. Totul, pentru că unii nu au putut înţelege necesitatea existenței unei alternative pentru mămicile informate, din invidie, sau din te miri ce alte motive …
Şi uite aşa, a mai căzut un bastion al nașterii naturale. Unii sărbătoresc, pe când alţii văd un nou drum deschizându-se în faţa lor.
Tot mai multe mame cer să le fie respectate drepturile fundamentale la naştere, şi cer să fie tratate cu respect, ca şi oameni, nu ca și niște paciențe, pentru că naşterea nu este o boală.
Aşadar le mulţumesc tuturor celor care au contribuit în crearea și menţinerea acestui miraculos proiect de “Naştere cu Blândeţe” la Braşov, în ciuda greutăţilor întâmpinate în mod constant. Mulţumesc Dr Ionel, Mihaelei Drilea şi celor câteva moaşe şi medici dedicaţi.
Le mulţumesc mămicilor care au avut încredere în noi și au născut la Braşov, care, datorita alegerii lor au  au ridicat cifrele statistice pana la 25% din totalul de naşteri în acea maternitate privată din Braşov.
Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în acest proiect şi le mulţumesc din tot sufletul celor care l-au interzis pentru ca astfel îmi oferă ocazia să trec la următorul pas. Doar nu am format degeaba 15 educatori prenatali ReNaşterea …
Doar nu au venit degeaba atâţia bebeluşi pe lume, fericiţi şi nestressati…
Doar nu degeaba sunt peste 800 de cupluri mulţumite de o experienţă frumoasă şi împlinitoare la naştere în urma cursurilor și clipelor petrecute împreună.
Aşteptaţi-vă deci la miracole! Eu cred în ele!!!
Impreuna putem realiza unul!
Vă mulţumesc şi vă iubesc,
Ditta

Vezi și

Circulara de cordon nu este indicatie de cezariana.

Sa nu mai aud, ca va lasati pacalite ca nu puteti naste natural cu circulara de cordon.

Call Now Button