Stop violenta obstetrica in Romania!

Si in 2018 ne ocupam de pregatirea campaniei Roses Revolution. In urma succesului din 2017, pentru prima data, echipa Revolutiei Rozelor implica o mare parte din cei care activeaza in domeniul nasterii: moase, consilieri in alaptare, educatori prenatali si doule. Suntem mai multi si ne asteptam la un impact mai mare
Directia din acest an urmareste dialogul intre femei, intre gravide si cei ce activeaza in domeniul nasterii, intre toti cei implicati si cadrele medicale. Scopul actiunilor principale, pe care le gasiti aici, este sa evidentieze dorintele si nevoile fizice si emotionale ale femeilor in momentul travaliului, nasterii si in perioada post-partum, cat sunt in maternitate. 
Pana atunci va lasam sa reveniti asupra infograficului din campania de anul trecut, ce informa despre violenta obstetrica, formele ei si masuri practice pe care le putem lua pentru a o preveni.
—————————————————————————————————————————–
Avem un alt fel de #metoo care se intampla aproape zilnic in maternitatile din Romania si din toata lumea. Nasterea ar trebui sa fie unul dintre cele mai implinitoare momente din viata unei femei. Aflam cu tristete insa ca nu este asa…
In aceasta saptamana, sute de femei ne-au trimis povestile lor triste de la nastere. Poarta cu ele aceste rani invizibile despre care nu se vorbeste si care, pana acum, nici macar nu aveau un nume. Este vorba despre momentele in care au suferit abuzuri fizice si psihice la nastere, de care inca nu s-au vindecat.
Roses Revolution” este o miscare internationala impotriva violentei obstetrice pornita din America Latina, iar data de 25 noiembrie este dedicata constientizarii abuzurilor din maternitati. Anul acesta ne-am implicat mai mult in a oferi vizibilitate femeilor curajoase care si-au destainuit experientele. Cu toate acestea, consideram ca cea mai buna varianta este preventia, astfel incat aceste traume nici sa nu se intample.
Primul pas catre stoparea practicilor abuzive si denigrante la nastere este informarea. Asa ca, te invitam sa afli din infograficul de mai jos, pe care l-am facut special pe aceasta tema, ce este violenta obstetrica, care sunt formele pe care le ia (cu exemple), si ce poate face fiecare femeie ca aceasta practica sa ia sfarsit.
Te ascultam in continuare si vrem sa iti fim alaturi si sa te ajutam in cazul in care ai suferit la nastere sau in sarcina. Rupe tacerea si spune-ne cum a fost nasterea ta.
Poti sa te inregistrezi/pozezi, povestind/scriind pe scurt despre experienta ta.
Am pregatit niste propozitii incomplete care sa te ajute sa faci primul pas:
1. Nasterea mea a fost…….
2. M-am simtit……..
3. S-a vorbit cu mine …..
4. S-au purtat cu mine …….
5. Am fost…..
6. Am suferit pentru ca …….
7. L-am tinut in brate pe bebe dupa…..
8. Am fost/ nu am fost incurajata sa……
9. Mi-as fi dorit sa…..
Trimite marturia ta la adresa ditta@dittadepner.ro sau video pe whatsapp 0744641558
Iti va lua doar cateva minute.
Fa-ti vocea auzita!
Rupe tacerea, iti promitem ca facem eforturi ca sa cream acel loc in care sa nasti in siguranta si intimitate, cu respect si demnitate, nedespartita de bebe. Urmareste proiectul „Sanctuarul Vietii” ca sa afli mai multe.

Vezi și

Stop violenta obstetrica

Ma mandresc si eu, atunci cand aflu ca femeile reusesc sa nasca, asa cum isi doresc. Si chiar ma bucur cand SISTEMUL se oftica, ca nu mai au pe cine sa manipuleze, sa jigneasca sau sa umileasca.

Call Now Button