ReNașterea by Ditta Depner – o nouă abordare holistică a nașterii

De curând am terminat cel mai amplu curs prenatal pentru părinți, o pregătire emoțională și spirituală pentru naștere, alături de Ditta Depner.

Pentru cei care încă nu o ştiu, Ditta Depner este educator prenatal, doula şi terapeut holistic specializat pe traume pre si peri-natale, fondatoarea conceptului holistic „ReNașterea” dar mai ales, este mama a doi copii născuți acasă.

Este cea care a avut curajul să apere drepturile femeii la naştere și a introdus ideea de umanizare a actului nașterii în mediul spitalicesc din România – mai multe despre Ditta Depner, vezi aici

Încă dinainte de a mă gândi la momentul în care voi avea copii, o văzusem pe Ditta intr-un video în care povestea cum a reușit să nască acasă și povestea cum totul a decurs în liniște, natural. Îmi aduc aminte că la momentul respectiv chiar am gandit ,,ce curaj si ce nebunie”

Acum când am aflat minunata veste că vom deveni părinți, am știut că îmi doresc să particip la cursurile ei, mi-am dorit să-i înteleg filosofia în ceea ce privește nașterea. Dorința de a face lucrurile altfel, m-a adus în fața deciziei de a participa la acest curs.

Acesta este mai mult decât un curs intensiv despre cum să naști, este mai degrabă o dezvoltare în mai multe direcții. O înțelegere profundă a propriei vieți și o conștientizare a vieții ce urmează să o aduci pe lume.

Cred că deja te gândeşti de ce este nevoie de un asemenea curs mai ales că femeile nasc dintotdeauna, fără pregătiri suplimentare – asta este şi ideea. Înainte femeile erau familiarizate cu ideea de a naşte în secret, în intimitate şi o făceau natural, fără complicaţii, fără stres.

Necesitatea unui asemenea curs intervine în momentul în care poziționarea nașterii în societate nu mai este ce a fost odinioară – un eveniment de bucurie și recunoștință pentru o nouă viață.

De fapt tot ce cunoaștem despre naștere este faptul că trebuie să fie un act medical dureros, unde aportul medicului este tot ce contează. Trăim cu senzația ca medicul este responsabil să ne nască copilul când în realitate nașterea este un act atat de firesc și natural, pe care corpul nostru îl poate duce singur la bun sfârșit.

Despre curs

Cursul se desfășoară online, sunt 30 de ore de curs sau 5 zile pline, ideal este ca ambii parteneri să participe – acest lucru se poate dovedi a fi de un real ajutor, iar plusul major este că cuplul învață împreună să devină o echipă.
Vei primi un suport de curs foarte bine structurat și accesul la un grupul privat de whatsapp – pe acesta îl consider cel mai important instrument. Aici vei primi materiale extrem de valoroase și recomandări care să te ajute la înțelegerea conceptelor prezentate în cadrul cursului.

Pe site-ul Dittei dar și pe pagina de YouTube ai acces în mod gratuit la extrem de multe informații valoroase și recomandări, te sfătuiesc să arunci un ochi- thank me later :)>

Structura acestui curs te poartă mai întâi către autocunoaștere, conștientizarea propriilor traume, frici și vindecarea lor.

În a doua etapă, înțelegi ce se întâmplă la nivel fizic atunci când are loc sarcina și mai apoi nașterea. Rezultatul – naşterea devine un act în care poți controla totul prin faptul că nu mai controlezi nimic – îi oferi corpului liniștea să-și facă treaba în ritmul lui.

La acest curs afli care îți sunt drepturile ca părinte și devii familiarizat cu practicile din spitalele din România. Vei şti cum să abordezi orice situaţie ca să eviți neplăcerile.

Pentru mine a fost un curs intens, plin de conștientizări care au legat armonios trecutul și prezentul, care a reușit să aducă la suprafață atâtea raspunsuri la întrebări pe care le aveam demult.

Un lucru este clar, nu ai cum să rămâi același după astfel de curs – ți se destramă toate miturile legate de sarcină și naștere!

Dorința mea acum este de a avea o naștere împlinitoare, în care să fiu în starea de prezență pe tot parcursul acestui proces. Să rămân conectată la înțelepciunea corpului și deconectată de la ceea ce-mi comunică creierul.

Cursul a fost extrem de intens, plin de atâtea informații valoroase care nu au avut legătură doar cu nașterea, a fost mai mult decât atât. Când o asculți pe Ditta, în suflet se descarcă un amalgam de emoții, îi sorbi fiecare cuvânt pentru că pasiunea ei pentru acest subiect, reușește să treacă dincolo de ecranul calculatorului. Chiar și după câteva ore de atenție continuă, reușește să te țină treaz, alert, atent.

Plusul cel mai mare după acest curs este că m-am întors la mine, m-am conectat și mai tare cu sufletul meu și cu minunea care urmează să ne aducă cele mai frumoase daruri.

Recunoștința este ceea simt acum, a faptului că Ditta ne-a fost ghid pe un drum care până nu demult părea nesigur și plin de ceață. Ea este mâna aceea blândă care te poartă în lumea nașterii, cu un firesc neobișnuit.

Ce-mi doream să primesc de la acest curs a fost capacitatea de a trece peste ideea că nașterea este ceva complicat și dureros, dar ce am primit a fost mai mult decât am sperat- a reușit să-mi schimbe percepția asupra propriei vieți.

Mulțumesc, dragă Ditta!!

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button