Pacea pe pământ începe cu nașterea unei noi inimi…

Buna, draga noastra Ditta!
Te salut cu drag, si ma bucur nespus ca te-am cunoscut atunci cand Universul ne-a soptit ca vom deveni parinti.
Cum la prima nastere nu-am reusit sa impartasesc cu tine experienta nasterii care de altfel a fost o nastere frumoasa-naturala, nemedicalizata doar ca intr-un mediu medical, pentru ca pe atunci stiam deja multe de la tine, acum la cea de-a doua nastere sunt implinita si mai mult pentru ca am reusit sa ma umplu total cu acea energie profunda pe care doar o mama o poate cunoaste.
Totul a inceput cand fortele naturii realizeaza toate actiunile pentru tine, si bineinteles este imposibil sa te antrenezi in acest sens.
Vineri dimineata cand totul era adormit, a venit pe lume un omulet mic dar in acelasi timp cu o mare forta transformatoare, minunata si plina de dragoste MIRYANA, dupa un travaliu de 3 ore cu contractii intense si profunde.
„Se spune ca este foarte greu pentru copii, in nasterea rapida” dar aici nu ma pot aptine, aparent acesta este o caracteristica a corpului meu exact ca la prima nastere la fel de rapida.
Desi atatea avem in cap (yoga, dans ,arome relaxante) dar la cate mesaje erau lipite in toata casa nu aveai cum sa nu te relaxezi.
Totul a fost pregatit in cuibusorul nostru pentru venirea bebelusului, cu o seara inainte am simtit ca trebuie sa-mi i-au ramas bun de la burtica care mi-a adapostit bebelusul timp de 9 luni, am luat o foaie mare si lata si am inceput sa insir rand dupa rand: multumire si recunostinta, randuri in care am specificat cum mi-as dori sa fie nasterea mea si-a bebelusului meu.
Ditta si asa a fost exact asa, nu-mi venea sa cred ca dimineata s-a si intamplat evenimentul mult asteptat, pentru ca eu nu stiam cand era data probabila a nasterii dar iata, cum femeia simte…este minunat suntem magice.
Pentru ca membranele nu s-au fisurat la inceput, eu ma gandeam ca am timp sa fac toate ce mi le-am propus… dar… Vlad a umflat piscina, am sunat-o pe moasa si doula care au ajuns intr-o clipita.
Atat de relaxata eram, ca la venirea lor, copilul era deja in vagin, iar ele mi-au fost alaturi ghidandu-ma prin priviri si respiratii cu calm si blandete.
Moasa mi-a soptit ca e timpul sa intru in piscina asa ca am intrat.
Am stat pe contractii, imbratisindu-ne si asteptand cu rabdare expulzia.
Apa calda a ajutat la ameliorarea durerii si-a relaxarii profunde, la final am intrat in transa numai simteam nimic m-am detasat de tot.
Am avut parte de oameni minunati si de un mediu placut, moasa a fost cea care m-a ghidat pe contractii, ”respiratia” a fost cheia succesului.
Nu am impins absolut deloc si am ramas placut surprinsa, ca doar prin respiratie poti face ca trecerea bebelusului sa fie netraumatizata dar si recuperarea mamei mai usoara.
Si cum se spune „Femei intre femei evoluiaza”, ii sunt recunoscatoare moasei care a venit special din Ungaria pentru mine.
Vlad a fost cel care a prins copilasul, l-a incoranat cu blandete si i-a multumit ca ne-a ales, apoi am adorat momentul in care Marcus plin de emotii a pus mana pe capsorul ei si-a mangaiat-o usor si-a primit-o cu bucurie.
Lui Marcus i-am transmis ca nasterea nu este ceva de care sa se teama, iar corpurile noastre sunt magice. Apoi au urmat momente de extaz si de bucurie pentru noi, si toate procesele s-au produs asa cum este firesc sa fie stii tu ce zic.
Am reusit sa-mi incapsulez placenta asa cum mi-am dorit inca de la prima nastere.
In cele din urma, nasterea pentru mine a fost o oportunitate si-o ocazie de-a scapa de excesul de incarcatura de emotii, ambitii, agitatie in suflet, ocazia de a-mi supraestima viata in ansamblu si de-ai da un nou sens.
De-a lungul anilor am inteles cel mai important lucru pentru mine – Dumnezeu nu te lasa niciodata sa te ingrijorezi mai mult decat poate o femeie, sa intelegi dar sa nu-ti fie frica sa tragi concluzii, sa inveti sa ei decizii si sa fii responsabil pentru consecintele lor.
Toate acestea desigur cand nu trebuie sa te grabesti nicaeri. Doar constiinta deplina si acceptare.
Sunt recunoscatoare Universului pentru acesta experienta de mare transformare si tuturor celor care mi-au iesit in cale la momentul potrivit.
Pacea pe pamant incepe cu nasterea……. Viata isi gaseste scopul si implinirea in expansiunea fericirii.
Te iubim si iti multumim pentru tot!”
Polina C.

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button