Ne repetam propria experienta a nasterii, la nasterea copilului nostru?

Statisticile arata ca, pentru cele mai mult viitoare mamici, pregatirea fizica nu a fost suficienta pentru a avea parte de o nastere frumoasa si implinitoare.
Beneficiile exercitiilor fizice si cele ale respiratiei in timpul travaliului sunt foarte cunoscute si folositoare, insa nici chiar mobilitatea nu sunt suficiente pentru a experimenta nasterea pe care ne-o dorim.
Si atunci, oare ce poate bloca o nastere?
Mai ales daca fizic totul pare perfect functional? (Pentru ca, sunt mult prea rare cazurile, in care corpul obstructioneaza cumva nasterea copilului.)
Ceea ce apare si se manifesta la nastere este dincolo de aspectul fizic, de tehnici de dominare a durerii sau de mobilitate sau rezistenta la durere.
Pentru ca, nasterea este un proces eminamente HORMONAL. Este un dans hormonal dintre copil si corpul mamei.
Hormonii ne nasc copilul.
Nu doctorul, nu moasa, nimeni in afara de cei doi protagonisti: mama si copilul in dansul lor hormonal.
Iar toti acesti minunati hormoni care ne transpun intr-o profunda transa a nasterii, in care senzatiile de durere sunt estompate, declansand anestezii in zonele unde este nevoie, sunt influentati si creati in functie de starea noastra din acele momente.
De aceea SECRETELE pentru a trai o nastere frumoasa si implinitoare sunt:
❤️INCREDEREA totala in procesul nasterii
❤️RELAXAREA profunda
❤️ELIMINAREA fricilor
❤️VINDECAREA propriilor traume pre si peri-natale.
Daca toate aceste provocari sunt rezolvate, atunci totul va decurge firesc iar nasterea se va desfasura in ritmul si timpul optim pentru mama si copil.
Emotiile si trairile care apar in timpul nasterii sunt incontrolabile de catre mintea constienta. Ele pur si simplu se manifesta, fara voia noastra, si de aceea ar fi minunat ca toate aceste trairi involuntare sa fi fost descoperite si rezolvate inainte de momentul nasterii.
Dintr-o data femeia care se afla in plin proces de nastere, va fi intr-o stare ridicata de vulnerabilitate, in care chiar nu mai conteaza cate informatii a acumulat, cate carti a citit si ce fel de tehnici de respiratie aplica.
Ceea ce conteaza in acele momemte este doar starea ei de calm si siguranta, starea ei emotionala si ….atentie: oglindirea perfecta a propriei veniri pe aceasta lume, atunci, la nasterea ei.
Si aici intervine memoria limbica, adica amintirea de cum a venit ea pe lume, memorie care se pastreaza indiferent ca stim, credem sau nu credem.
Daca nasterea ei a fost traumatizanta, atunci mintea subconstienta va tinde sa repete acelasi cadru din nou, acum la nasterea copilului ei, pentru ca cele doua evenimente se suprapun perfect.
Atunci mintea subconstienta ii va dezvalui toate acele amintiri traite, tocmai in acele momente, fara voia ei. Toate fricile ei cele mai adanci ies la suprafata.
Toate imprimarile din subconstientul care inregistreaza tot, mai ales mesajele negative, se activeaza atunci in timpul nasterii si scot la iveala cele mai infricosatoare temeri adanc inradacinate in psihic si emotional.
Aceste amintiri pot influenta puternic tot pocesul nasterii, subminand increderea in sine, distrugand increderea in procesul fiziologic, iar corpul nu mai poate naste liber, fiind asediat de trairi care blocheaza nasterea.
Intelegand aceste mici secrete pe care nu ti le spune nimeni, acum realizezi ca, in sarcina este atat de important sa-ti vindeci propria nastere traumatizanta, toate ranile adanci care te-au marcat inca din copilarie sau in viata intrauterina, pentru a schimba tipare ale mintii tale si pentru a avea nasterea pe care ti-o doresti.

Vezi și

Circulara de cordon nu este indicatie de cezariana.

Sa nu mai aud, ca va lasati pacalite ca nu puteti naste natural cu circulara de cordon.

Call Now Button