Nastere naturala in apa si cand mami cica nu mai are “varsta”corespunzatoare (peste tot i-a fost prescrisa cezariana)

Bună tuturor!
După ce am trecut și noi de etapa supărătoare a colicilor m-am gândit ca a sosit momentul sa scriem și noi un review despre nașterea fetiței noastre LUNA din data de 13 mai la clinica Euclid din Oradea sub supravegherea si îndrumarea d-nei doctor Lacziko Szidonia.
În data de 9 mai sarcina mea împlinea 40 de săptămâni. De acum minunea nașterii se putea întâmpla în orice clipă. În data de 11 mai pe la ora 2.30 dimineața am început sa am contracții. Ne-am luat bagajul care era pregătit deja de vreo 2 săptămâni și am pornit în toiul nopții spre Oradea noi fiind din Baia Mare. Am mers direct la clinica. Doctorul de gardă ne-a consultat și ne-a spus ca sunt contracții Braxton Hicks. Între timp contracțiile au și incetat. Ne-am cazat la un hotel în zonă. Dimineața ne-a consultat d-na Laciko și ne-a spus că nașterea nu s-a declanșat încă și putem alege în a mă interna sau a reveni la clinica când chiar va fi cazul. Am ales a doua variantă.
Duminică 12 mai începând cu ora 10 seara au început contracțiile adevărate. Erau la 10 minute, apoi 8 minute, la 6 minute, apoi din nou la 8 minute. Erau suportabile. Dimineața la ora 6 am eliminat dopul gelatinos după care am tot pornit spre clinică. La ora 8 dimineața aveam dilatație de 2 cm. Fetița noastră se pregătea să vină pe lume. M-am schimbat și am mers direct în sala de travaliu, asistentele au pregătit bazinul deoarece optasem pentru nașterea în apă. La scurt timp a apărut și Ileana, doula noastră care a venit din Baia Mare ca să fie alături de mine.
Contracțiile au început să fie tot mai dese și mai dureroase. Asistenta venea la intervale regulate de timp ca să-mi măsoare tensiunea și bătăile cordului fetal. La un moment dat pe la ora 13.00 cred, mi s-au rupt și membranele.
Mi-am dat seama după lichidul mult pe care l-am pierdut dintr-o dată. Dilatația avansa foarte greu. După atâtea ore de travaliu eu nu aveam nici 4 cm dilatație. Ileana mă masa cu uleiuri pe spate, îmi vorbea frumos, mă încuraja. Soțul meu era și el alături de mine in tot acest timp. A contat enorm și îl iubesc și mai mult pentru asta. Contracțiile erau deja foarte dese și greu de controlat. Pe la ora 16.00 și un pic, dilatația mea a ajuns la 10. D-na doctor mi-a spus: ‘Roxana în 10 minute ai sa naști!!!’ Cuvintele ei m-au ajutat sa-mi adun ultimele forțe deoarece eram epuizată și am revenit în sala de travaliu. La prima contracție i s-a văzut căpuțul copilașului, la a doua contracție i-a ieșit capul iar la a treia contracție s-a născut fetița noastră. Reușisem!!!
Mi-au pus-o la sân, i-au lăsat cordonul să pulseze. Ne-au fost respectate toate cerințele pe care le-am solicitat încă de la început. Am avut ruptură de perineu de gradul 1 care a necesitat 2 copci iar placenta s-a desprins foarte repede dupa naștere. Consultul micuței a durat puțin după care ne-au urcat în salon și din acel moment am fost nedespărțite. Eram epuizată dar fericită.
Vreau cu această ocazie sa mulțumesc întregii echipe de la Euclid și în special d-nei doctor Lacziko pentru profesionalismul, răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă. Încă de la început interacțiunea cu d-na doctor Lacziko a fost din partea noastră dragoste la prima vedere. Ne-a plăcut felul ei realist și la subiect de a pune problema. Îi mulțumim din suflet pentru tot.
Vreau să-i mulțumesc Dittei Depner pentru minunatul ei curs prenatal. A fost cea mai bună investiție pe care am făcut-o vreodată. Recomand cursul tuturor mămicilor care vor să aducă pe lume copii în mod natural și să ia cele mai bune decizii atât pentru ele cât și pentru copilașii lor.
Ii mulțumesc lui Ileana, doula noastră și totodată consiliera noastră în alăptare pentru bunătatea și răbdarea ei și pentru dragostea cu care face lucrurile.
Le transmit viitoarelor mămici sa nu se teamă de nașterea naturală deoarece asta e ‘FIRESCUL’. Dacă eu la 40 de ani am reușit, puteți și voi.
SA AVEȚI NAȘTERI BLÂNDE ȘI IMPLINITOARE!!!

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button