Mitul nr.6: Prima „gura de aer” va fi apa? – Nu – 8 Mituri ale nasterii in apa

Bebelusii subacvatici sunt un pic mai lenti in a manifesta imediat acest raspuns la schimbare, pentru ca intregul lor corp va fi expus deodata la aer si nu gradat, asa cum s-ar intampla in cazul nasterii vaginale in mediu aerian, adica intai capul si pe urma restul corupului. De aceea pielea bebelusilor subacvatici va fi un pic mai mult timp de culoare movulie, insa tonusul si starea lor de alerta va fi perfecta.

De aceea este recomandabil, daca tineti la nota la nastere, adica la scorul Apgar, sa spuneti cadrelor medicale sa mai astepte un minut pentru a primi nota corecta. Nou nascutii subacvatici se acomodeaza la fel de bine la noua respiratie prin plamani cu aer, existand doar aceasta mica diferenta intre naserile pe uscat si cele in apa, de 1 minut ca si timp de asteptare pentru colorarea in roz a nou nascutului.

Fluidele ramase in alveolele plamanului se vor resorbi cu totul in primele 6 ore de dupa nastere, o parte fiind resorbita de sistemul vascular si cealalta parte fiind preluata de catre sistemul limfatic. Deci nu exista risc respiratoriu pentru bebelusii subacvatici. Necesita ATENTIE doar un singur aspect legat de nasterea capului copilasului in apa sau pe uscat. Atunci cand capul copilului se naste, mama trebuie sa fie atenta daca il naste in apa sau pe uscat. Daca capul copilasului se naste in aer, mama nu are voie sa mai intre in apa sa nasca restul corpului, ci va trebuie sa-l nasca tot in mediu aerian. Pe cand, daca mama naste capul copilului in apa, poate sa ramana in apa sau sa iasa din mediu acvatic, la alegere. Important este sa nu reintre odata ce a iesit si expulzia fatului este in plin proces.

Vezi și

PERINEUL FEMEII LA NASTERE TREBUIE PROTEJAT SI NU TAIAT.

Spune NU acestei “mode” romanesti de a mutila organele genitale feminine la nastere, din preconceptia …

Call Now Button