Mitul nr.2: Risc de infectie pentru fat? – Fals – 8 Mituri ale nasterii in apa

Nu s-au asociat vreodata riscuri de infectie sau aspirarea apei sau infestarea cu pneumonie, mai ales ca in fat exista acel reflex innascut care se accentueaza in ultimele doua satamani inainte de nastere, acel reflex de protectie de scufundare (Geissbuhler and Eberhard 2003). Toti cei 1355 bebelusi nascuti sub apa din acel studiu au fost nascuti in conditii clinice perfecte. Acei pediatrii care au asistat la acele nasteri subacvatice au concluzionat ca nu exista probleme de adaptare la mediu, a nounascutilor dupa nastere.

Conferintele anilor 1997 din Londra, si North Carolina din America confirma cu cateva mii de nasteri, ca nu a existat vreodata pericol de infectie, sau decesul mamei sau al copilului in timpul nasterii in apa (Beech 1996).

Orice nounascut are un reflex automat de blocarea inspiratiei atunci cand este scufundat in apa. Acest reflex este guvernat de structura celulelor primitive care blocheaza inspiratia apei, in momentul contactului aparatului respirator cu orice lichid. Acest refelex va opri aspirarea oricaror organisme patogene, iar acestea nu au cum sa ajunga in plamanii bebelusului, deci cu alte cuvinte aceste reflex automat innascut previne infectia (Raw et al.1994). Acest reflex se formeaza cu cateva saptamani inaintea nasterii si va disparea pana la varsta de aproximativ 4 luni.

Vezi și

PERINEUL FEMEII LA NASTERE TREBUIE PROTEJAT SI NU TAIAT.

Spune NU acestei “mode” romanesti de a mutila organele genitale feminine la nastere, din preconceptia …

Call Now Button