Ma chinui de ceva timp sa scriu povestea nasterii băiatului meu.

Nu este despre NVDC (nastere vaginala dupa cezariana), ci este despre Ditta Depner si video-urile ei de pe Youtube care m-au ajutat ENORM sa am o nastere nemedicalizata, rapidă și cu dureri suportabile!
Prima nastere a fost si ea ok,dar cu tot tacâmul! Nu stiam mai nimic ,decât ce găsim pe net asa…la o cautare”despre nastere” despre „clasica”nastere.
Cred ca mi-au băgat tot tacâmul +epidurala (că m-a convins medicul ca e „mai bine cu epidurala”ca nu mai suntem pe timpuri cand nu existau alternative si femeile trebuiau sa suporte durerile groaznice si ca am avansat si avem la dispozitie opțiuni pt a micșora durerile).
Fiind neinformata am acceptat
La ora 03:15 am eliminat dopul,la 3:20 prima contractie care mi-a taiat respiratia si m-a înțepenit! Pana mi-au facut epidurala,asa am tinut-o….în dureri maxime care ma lăsau fara respiratie,apoi totul a devenit EASY după epidurala. Am nascut rapid,pe la 07:10, dar 2 zile după mi-a fost greu.
La câteva ore după ce am nascut am leșinat în baie. Noroc ca era o doamna infirmieră cu mine si….nu stiu cum,de pe vasul de wc am aterizat in bratele ei….apoi a trebuit sa-mi puna sonda si uite asa …m-am chinuit 2 zile..după……. mi-am revenit.
Bun!
Asta a fost la prima nastere!
Nasterea fetiței !
A doua nastere care a avut loc la 1 an si 4 luni diferenta, a fost foarteeee diferita!
Nu stiu cum, am aterizat pe canalul Dittei, pe Youtube.
Asta cand aveam in jur de 35 de saptamani sau 36.
Am vazut cred ca toate video-urile .
Le urmăream cu sufletul la gură și parca imi si închipuiam cum voi reuși.
Si am reusit!
Am reusit sa am un travaliu scurt si nedureros. Am reusit sa am o nastere total nemedicalizata!
Pe la ora 01:30 cand o alaptam pe fii-mea (sugea mititica colostru pe care îl aveam de vreo luna aproape) am simtit o durere ca de menstruatie.
În momentul acela, am știut că urmează să nasc! Am mai stat juma’ de oră in pat lângă fii-mea pt ca nu voia să dea drumul la tatza! Timp in care am mai avut in jur de 6-7 contractii (erau cam dese,dar ceva imi spunea ca mai durează puțin si ca nu trebuie sa ma grăbesc)
M-am dus, mi-am facut baie, m-am pregatit si apoi l-am trezit pe al meu si ne-am urcat in masina! Era aproape de 02:30 cand am plecat de acasa! In 20 de min am ajuns la spital!
In 10-15 minute eram pe masa de nasteri! Doctora care era de gardă si care „m-a vazut” era foarte panicată:
„Urcati-o rapid in sala de nasteri ca naste acum, ca are dilatatie maxima si naste aici in cabinet.”
Va dati seama cat de bine m-am simtit sa aud asta ! La 4:23 am nascut!
Va dati seama?
Doar 3 ore de travaliu in care eu m-am dilatat maxim,au trecut asa de usor si de simplu, fără dureri care să mă îngenuncheze, mulțumită Dittei!
Datorita ei si informațiilor ei,am reusit sa am o nastere usoara si frumoasa cu care ma pot lauda!
Totul pleaca din creier!
Daca nu eram informata,sigur aveam o altfel de naștere! Asa ca Ditta,iti multumesc!
Sa știi că le zic tuturor prietenelor mele despre tine si despre canalul tau de YouTube!
Mi-ai facut nasterea mai usoara!
Eu si baietelul meu iti multumim!
Ps : si medicul cu care trebuia sa nasc (care in ziua nasterii s-a accidentat la mana si nu a avut cum sa vina sa ma asiste ,si medicul care a fost (second option) au rămas impresionati de faptul că mai există în ziua de azi femei care chiar nasc NATURAL!
Adica nemedicalizat ! Ca pana la urma…asta înseamnă Natural nu?!
Dana D.

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button