Ioana L. si bebe

„Neata, Ditta!
Imi iau vitamina D impreuna cu pruncul si m-am gândit sa îți scriu câteva cuvinte despre cum a fost nașterea lui.
Doresc ca experiența mea frumoasa sa bucure sufletele tuturor mămicilor si sa le dea avânt către lăsarea in voia corpului lor.
Inca dinainte sa vin la cursul tau “Renașterea” stabilisem cu copilul meu ca vom fi echipa in momentul nașterii si ca vom trece cu bine prin asta. O vedeam ca pe o încercare, ma gandeam ca poate si lui ii e teama si daca eu as gândi ca mi-e frica, atunci cumva l-as abandona.
Însă cursul tau nu numai ca m-a ajutat sa simt ca asta era gândirea corecta, ci mi-a oferit si o alta față a nașterii: aceea de experiența implinitoare. Că poate fi si asa, nu ma gândisem pana atunci, pentru ca, ți-am zis, o vedeam ca pe o încercare.
Nașterea primului meu copil a avut loc in 6 ore. Doua in travaliu acasă, restul la MedLife Eva Brasov, cu moasa Dorina si doctorul Nicolae Dan Gabriel, in fata cărora ma înclin.
Da, au fost dureri mari, pe care mi le-a atenuat dușul cald ținut pe spate de soțul meu. Aveam contracții puternice si eficiente. Scoteam un sunet asemanator cu „ohm” care ma ajuta sa ramân conștientă si puternica.
Soțul meu mi-a fost alături de la început si pana la final, bucurându-ne impreuna de minunea zămislită. La 7:00 am mers pe picioare din camera de travaliu, făcându-i din cand in cand cu ochiul soțului meu, in sala de nașteri.
Am împins de trei ori la indicatiile doctorului si nu cand nu trebuia si gata! Luca s-a născut repede si bine. Ce a fost minunat e ca, deși mi „s-a rupt apa” la ora 01:00, pe ultima împingere am simțit un val de apa care a ieșit odată cu copilașul la ora 07:45. Am ramas cu o senzație asemănătoare cu cea a ieșirii din apa mării, deci minunata.
Sunt recunoscătoare. Soțului meu care s-a comportat ca un profesionist, mai lucid si mai stăpân pe situație ca mine,
tie pentru ca ai reușit prin cursul tau sa ne informezi mai bine, ca ai întărit încrederea in ceea ce aveam sa trăiesc, ca l-ai îndrumat pe soțul meu sa ne fie alături de la început pana la final, ca ne-ai vorbit despre produse naturale de îngrijire a bebelușului, moasei care este extrem de priceputa si sufletistă (cautati-o) si domnului doctor care mi-a spus la final: “Felicitări, ai urcat Everestul! Ești curajoasa. Asa nașteri sa tot asistam.”
P.S. Detalii tehnice: naștere naturală, fara rupturi/coaseri, copil de 3040g, cu cordonul ombilical de doua ori in jurul gâtului.
Deci se poate. Cred ca totul a fost asa cum a trebuit sa fie. Suntem sănătoși si voioși din prima clipa impreuna.
Un sincer mulțumesc.
Ioana L. si bebe”

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button