ESTE NEVOIE DE TATI LA CURSURILE DE PREGATIRE PENTRU NASTERE? DA SAU NU?

De cele mai multe ori taticii care ajung la un curs de pregatire pentru nastere sunt „tarati si nesiliti de nimeni” sau elegant santajati de iubitele lor pline de idei nastrusnice…
🙂 Si totusi, pe de alta parte, exista si acei tati care imi gasesc video-urile pe youtube si vin super entuziasmati cu iubita de mana la cursul de pregatire holistica pentru ce va veni.
De ce majoritatea tatiilor se simt exclusi dintr-un proces atat de firesc, nasterea propriului copil?
Pentru ca in scoala si in viata nu li s-a spus niciodata cat de importanti sunt ei in crearea unui cadru de siguranta si liniste pentru femeia care naste.
Fiind alaturi de iubita lor, nu se vor mai produce abuzuri si umilinte verbale, psihice si fizice, asa cum si Legea pacientului din Romania ii da dreptul femeii gravide sa aiba insotitor la nastere, chiar 2 insotitori. #stopviolentaobstetrica
Taticii si viitorii tatici care ajung la cursul “Renasterea”, care mai si dureaza 4 zile, au o atitudine foarte rezervata la inceput.
E si normal, ii inteleg perfect.
Ce sa afle ei in PATRU!!! zile lungi (cat o iarna la Brasov)…
Ce sa-i intereseze pe ei, cand nasterea este treaba femeii, nu-i asa?
Frumusetea insa, vine odata cu transformarea care se produce chiar dupa prima zi de curs.
Barbatul intelege rolul sau atat de important in pastrarea echilibrului dintre masculin si femininul care acum mai mult ca niciodata are nevoie de intelegere, protectie si ocrotire in aceasta perioada de implinire a maternitatii.
Societatea moderna si consumerista in care traim, ne-a indus dintotdeauna ca are specialisti in orice domeniu, care se ocupa de problema ta.
Doar ca sarcina si nasterea nu sunt o problema, ci un Dar Divin, un miracol, iar noi trebuie doar sa ne asumam rolul de parinti ai acestui miraj care vine in aceasta existenta.
Aceasta constientizare aduce si intelegerea ca el ca si tata, este foarte important in aceasta ecuatie, pentru ca este vorba si despre persoana lui, mai ales ca si pastrator al echilibrului in cuplu.
Acest echilibru se refera si la rezolvarea traumelor sale pre si peri-natale, pentru ca aducerea unui alt Suflet in viata aceasta,
vine cu o responsabilitate imensa.
Este vorba de contributia fiecaruia, ca mama si tata al copilului care vine, la zamislirea si slefuirea caracterului viitorului copil, pentru ca acesta mosteneste si traumele nevindecate ale celor doi.
Din acest moment, in care cuplul realizeaza importanta rezolvarii propriilor conflicte interioare, lucrurile se relaxeaza pentru ca amandoi se vor implica in egala masura in pregatirea pentru nastere.
Si de aici avem deja o prima victorie:
IMPREUNA ne pregatim
IMPREUNA ne vindecam
IMPREUNA planuim
IMPREUNA ne bucuram.
Si din acest moment incepe munca personala, IMPREUNA, pregatirea fiecaruia in parte precum si pregatirea ca si cuplu pentru nastere.
Pentru ca de acum incepe de dapt vindecarea, cautand sa detectam trairi timpurii care ne-au influentat comportamentul, mergand in profunzimea experientelor din propria perioada intrauterina si nastere, descoperind astfel traumele majore care inca ne influenteaza viata fara ca noi sa vrem aceasta.
Toate aceste imprimari nocive din subconstient, fixate si intarite de ceea ce am aflat de la altii, pot fi dizolvate printr-o practica simpla, care necesita timp de exersare si repetitie IMPREUNA.
Pentru ca, toate problemele nerezolvate in timpul sarcinii, vor duce la complicatii si evident traume la nastere, atat pentru copil, cat si pentru mama si tata.
De aceea pregatirea in cuplu este vitala si de o importanta covarsitoare in a avea parte de o nastere frumoasa si implinitoare, pentru toti participantii la nastere.
~~~~~~
Ditta Depner – Trainer de educatori prenatali „Renasterea”

Vezi și

Circulara de cordon nu este indicatie de cezariana.

Sa nu mai aud, ca va lasati pacalite ca nu puteti naste natural cu circulara de cordon.

Call Now Button