Era cat pe-aci sa nasc acasa!

“Ditta am reusit aseara sa nasc natural!
Bebelusul s-a grabit sa vina la 39 saptamani.
Am ajuns cu dilatatie maxima la spital, m-au intrebat daca am avut doula acasa de am stat pana in ultima clipa.
Contractiile au inceput seara la 19:30 si la 01:00 eram la spital cu ele din 3 in 3 min, n-au fost regulate, au sarit de la 20-30 min la 10 min, apoi direct la 5 min si era cat pe ce sa-l nasc acasa.
Travaliul l-am gestionat foarte bine cu exercitiile de respirat invatate la cursul “Renasterea”, am avut un sot curajos ce m-a sustinut pana in ultima clipa.
Am intrat in apa la 01:30 si la 02:07 s-a nascut baietelul nostru, cu mana la ureche a vrut sa iasa, natural si fara interventia cadrelor medicale, cu ora magica, cu taierea cordonului ombilical de catre tata.
E un copil linistit, ce a fost adus pe lume cu blandete, fara sa fie atins de nimic, de nici un ac, vernixul l-a absorbit in intregime, a fost cantarit si adus inapoi la sanul meu, a respirat fara nici o problema din prima clipa, a fost atasat la san si a supt f bine.
Cred ca asta e secretul unui prunc linistit..
Toata lumea s-a minunat cat de repede s-a nascut si ce frumos s-a desfasurat totul.
O echipa minunata aici la marernitatea ISIS Constanta, si tu si mai minunata pentru tot ce ne-ai invatat si sa stim sa cerem din partea cadrelor medicale.
Iti multumim pentru tot si te salutam pe acelasi sistem, cu manuta sus!”
Ramona C.

Vezi și

Cum ne-a fost nastrea? – Roxana Neculae

Nici că-mi mai pasă de acele 14 ore de travaliu, când cele 14 zile de dinainte și cele 14 zile de după au fost un deliciu!

Call Now Button