Ecografiile intre risc si utilitate

Un mare NUUUU ecografiilor numeroase in sarcina.
Nu spun ceva nou, dar acum NU-ul este si mai ferm.
Cititi dragi mamici, pentru ca promit sa va tin la curent despre acest subiect atat de controversat.
———————————————-
Vorbim acum de o adevărată “modă” a echografiilor în timpul sarcinii, 3D, 4D, chiar şi de 2 ori pe lună!! Şedinţele durează astăzi între o jumătate de oră şi o oră şi jumătate, iar frecvenţa de iradiere este de 3-10 Megahertz, un lucru considerat chiar de organizatii si asociatii renumite ca: „cel mai mare experiment necontrolat din isotria medicinei”, pentru ca au fost mult prea putin studiate. Cei mai multi afirma ca nu exista studii pe oameni, ci doar pe animale. Gresit! Din fericire sau din pacate s-au facut studii si pe oameni, in China. Si astazi se stie ca ecografiile in sarcina sunt periculoase.
Cele mai periculoase echografe, ca şi frecvenţă, sunt cele care trebuie să genereze imagini 3D şi 4D, pentru că frecvenţa ultrasunetelor este mult mai înaltă decât la aparatele clasice. Aşa că “moftul” nostru de a avea poze cu bebe din burtă este cam riscant, dar afacerea aparaturii de radiologie prin echografie este un mare business la ora actuală.
O continuă creştere de 20% anual, nu este deloc o cifră neglijabilă.
S-au făcut într-adevăr şi niste demersuri oficiale de către Organizatia Mondiala A Sanatatii “The World Health Oganization” (WHO), care în ţări ca Danemarca, Suedia şi Anglia, au îndemnat guvernele să restricţioneze utilizarea aparatelor de echografie la gravide, pentru că există contraindicaţii serioase, iar până acestea nu se studiază mai amănunţit pe parcursul a câţiva ani, să nu mai fie acces nelimitat la aceste proceduri la consultaţiile de rutină.
În acelaşi timp această organizaţie îndrumă lumea medicală să informeze amănunţit femeia asupra acestor procedee considerate periculoase, astfel încât ea să-şi asume responsabilitatea alegerii unui alt mod de diagnoza.
Cine doreste sa citeasca in engleza despre acele studii pe oameni care s-au efectuat intre 1988-2011 sa inceapa aici:
https://www.thehealthyhomeeconomist.com/50-in-utero-human-studies-confirm-risks-prenatal-ultrasound/
—————————————-
Citeste mai multe aici https://dittadepner.ro/echografia-in-timpul-sarcinii/
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Sau sa acceseze acest filmulet de cateva minute in romana despre nocivitatea ecografiilor in sarcina:
https://youtu.be/Arfs6gmL278
Sarcina ar trebui să fie cel mai natural lucru pe acest pământ!
Din păcate insa, femeile gravide sunt tratate ca şi cum ar suferi de vreo boală, dovada pentru această constatare tristă fiind mulţimea de controale nejustificate decat de frica si neincredere, care se fac într-o sarcină.
Consultaţii cât mai multe impuse de doctori, sau frica de tot felul de poveşti de groază auzite de prin gura lumii, determină viitoarele mame să nu mai aibă deloc încredere în propriul corp, care funcţionează perfect pentru a concepe, creşte şi naşte un copilaş.
În ziua de astăzi ţi se vorbeşte la o consultaţie doar de riscurile, problemele şi complicaţiile care pot apărea. Pleci efectiv îngrozita de la un consult de rutină.
Cum să mai ai încredere în propriul tău corp, care ştie exact ce trebuie să facă, dacă tu devi una cu teroarea din jurul tău şi aştepţi în mod greşit salvarea din partea unui medic, care de fapt te determina si incurajează să gândeşti astfel?
In orice tara Europeana de vest si in America se fac max 2-3 ecografii intr-o sarcina.
– – – – – – – – –
https://youtu.be/Arfs6gmL278
Citit povestea adevarata a acestei mamici, care a trecut printr-un calvar din cauza diagnosticelor repetate, gresite….
“In saptamana 22 de sarcina am facut prima ecografie in urma careia mi s-a spus ca pruncului meu ii lipsesc 2 membre, o mana si un picior…plus ca sigur mai sunt si alte anomalii.
Am repetat investigatiile, iar rezultatul era acelasi…ii lipsesc 2 membre si nu e nicio problema, pot avorta.
Infioratoare propunere.
Asta este, e copilul meu, il voi primi cum e.
Daca l-as naste sanatos si ulterior ar ramane fara membre l-as ucide?!
Nuuuuuuu!!!
Eram indurerata si furioasa, aveam destule necazuri, de ce si asta?!
Au fost cateva zile grele, am vrut sa merg la Bucuresti pentru alta investigatie, mi-l imaginam pe prunc, incercam sa aflu cum sa il ajut cu handicapul lui….
10001 de ganduri, insa ca prin minune m-am linistit.
Daca ii lipsesc aceste 2 membre pruncului meu, oricum nu se poate face nimic.
Au fost cateva persoane, care au stiut si sigur s-au rugat pentru noi.
Am revenit la o alta ecografie si la fel, ii lipsesc membrele….
Nu stiu, dar eram linistita, stiam ca pruncul e bine.
La a 4a eco facuta de alt medic, care deja era vizibil deranjat ca nu am de gand sa avortez, mai ales ca era al 6 lea prunc, dupa mult timp de investigat, timp in care am invocat Sfintii ocrotitori ai nostri, ca prin minune au aparut membrele?!?!?
Medicul meu era bucuros.
Am avut si ulei sfintit daruit de prietena mea Ioana de la Sfintii Rafail, Irina si Nicolae.
Cu acest ulei mi-am dat pe burtica in care crestea Sava, nascut la termen si perfect sanatos!!!!
Slava lui Dumnezeu pentru toate!”

Vezi și

Cand bebe vrea sa se nasca in masina, in drum spre maternitate

Am avut norocul sa-mi întâlnesc minunatul soț, apoi sa fim aleși de bebe și să participăm împreună, in octombrie 2022, la MASTERCLASS-ul Renașterea, ținut de tine.

Call Now Button