Deci, AM NASCUT 🤗 Poate ar fi corect sa zic si ca: AM RENASCUT 😇

Deci, AM NASCUT 🤗
Poate ar fi corect sa zic si ca:
AM RENASCUT 😇
De ce? Deoarece am descoperit in mine calitati si puteri pe care anterior, fie nu le apreciam la justa lor valoare, fie nu stiam ca le posed.
Trebuie sa va zic ca m-am pregatit foarte mult pentru ca sa am o nastere implinitoare si vindecatoare : am mers la 2 cursuri
cursul „Renasterea” de Ditta Depner- pentru ea am o recunostinta deosebita – la cata incredere in mine mi-a oferit si sustinere chiar si dupa nastere;
si cursul Anei Semeniuc –
In plus am citit peste 10 carti, am facut yoga, meditatii si exercitii de respiratie.
Unii ziceau: „degeaba te pregatesti, ca in realitate nu e ca in carti”, dar, m-am convins, ca asta zic cei care nu au citit/si nu s-au pregatit constiincios niciodata. 🤔
Pe tot parcursul sarcinii, nu am luat absolut niciun medicament, doar vitamine, minerale si omega 3 Wellness. Am facut doar de 2 ori cate o ecografie scurta, una la 15 si la 20 de saptamani.
Citind si mergand la curs, am invatat cum sa depistez pozitia fatului, fara ca sa mai merg in mod repetat la ecografii in sarcina.
Datorita pregatirii mele intense am putut sa gestionez usor travaliul (respiratie corecta, stat in cada, tonus emotional echilibrat, SA MA RELAXEZ), sa nasc natural, repede (la 1:00 au inceput contractiile, la 7:00 am mers la maternitate, la 9:55 am nascut), fara anestezii si stimulente.
Am cerut sa fie taiat cordonul doar dupa ce inceteaza sa pulseze (eu personal am verificat si au taiat doar dupa acordul meu), copilul a fost pus direct pe pieptul meu, pentru contactul „piele pe piele” si ora magica si am stat asa cam 1 ora, iar copilul nu a fost niciodata despartit de mine.
Deoarece nasterea a fost una naturala, nemedicalizata, placenta s-a nascut foarte repede, intreaga, fara sa am complicatii.
Tot datorita informatiilor invatate la curs,
am atasat din start corect copilul la san, astfel ca nu am avut mameloanele ranite, nu a fost nevoie sa mulg, sa pun comprese etc, nici sa hranesc copilul cu lapte praf.
M-am informat minutios referitor la fiecare protocol care se poate face copilului sau mamei, si le-am refuzat pe cele care le-am considerat daunatoare (de genul, administrare glucoza, „vitamine” mamei, vit K, vaccinuri etc).
De ce spun toate acestea?
Caci in secolul in care traim, cu acces la tone de informatii, NOI trebuie sa facem alegeri constiente.
Nu conteaza care sunt ele, important este sa fie informate.
Trebuie sa recunosc ca au fost si momente pe care nu le-am putut controla, sau poate si schimba.
😞 De exemplu, mi-as fi dorit sa nasc in apa (nu mi-au permis din cauza pandemiei), sa nasc in pozitie gravitationala (dar cum nu dormisem bine 2 zile inainte sa nasc, patul de nastere mi-a prins bine ca asa ma mai odihneam), mi s-a facut epiziotomie (am refuzat categoric, dar m-au speriat ca copilul e mare – de fapt s-a nascut de 3,500 🤷‍♀️).
As fi vrut ca tatal sa fie alaturi de noi imediat dupa ce nasc (tot din cauza pandemiei am fost impreuna doar a 2-a zi).
In fine, concluzia mea e ca sistemul medical are in „singe” dorinta ca mereu sa sperie pacienta, doar ca sa-si faca protocoalele fara multe explicatii, dar, daca esti bine informata, reusesti sa-i mai opresti pe alocuri.
Iar pentru o nastere fireasca, cum a fost trimisa de la Dumnezeu, ajungi ca trebuie sa optezi pentru o nastere acasa.
Din cauza epiziotomiei, de exemplu, m-am recuperat mai greu si asta m-a privat de sansa sa ma bucur de maternitate din primele zile. Acum inteleg mamele care traiesc depresii post-natale.
PS: eu am ales o moasa (in loc de medic), cu care am discutat toate detaliile si planul nasterii.
De ce?
Deoarece moasa stie cel mai bine sa asiste o nastere naturala, pe cind medicul – nasteri cu complicatii, de aceea o moasa mereu va astepta o evolutie normala a evenimentului, iar medicul va cauta unde sa se implice ca sa „salveze”. Oricum sunt si exceptii, nimic nu este categoric.
Per total, sunt multumita de experienta traita, stiu unde mai am de invatat, si cred ca ma revansez la urmatoarea nastere cu o experienta vindecatoare.
Mesajul meu catre voi: informati-va absolut asupra oricaror decizii luati in viata – asta inseamna om treaz, om stapin pe propria viata.
Unele lucruri sunt mult mai simple decit ni se prezinta, si suntem capabili sa le intelegem, nu neaparat cu studii universitare.
Cereti insistent ce doriti, nu va lasati conduse de frica; fiti increzatoare in voi, caci deja sunteti perfecte ca sa traiti doar experiente frumoase.
Si da, fericirea asta mica mi-a schimbat viata total… 🥰😇
dar despre asta intr-o alta postare.
Nadja M. din Chisinau

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button