De ce trateaza sistemul medical din tara noastra orice gravida de parca ar fi bolnava?

In acest video de pe canalul meu educativ privind sarcina si nasterea de pe youtube, va prezint care sunt testele si analizele din timpul sarcinii, ca sa stiti dupa ce criterii sa alegeti ce va foloseste in mod real si ce nu. Vorbesc si despre acidul folic, hemoglobina, etc…

Va invit cu drag si pe grupurile mele pe facebook
pentru mamici la prima sarcina #schimbamnasterea
si pentru cele care vreti sa nasteti natural dupa o cezariana va recomand grupul NVDC Romania.
Va redau un email primit de la o mamica care locuieste in strainatate, ca sa vedeti cat de diferit sunt tratate gravidele acolo fata de Romania.
Iata marturia mamicii:
„Buna ziua !
Numele meu este Florentina ,sunt insarcinata in 14 saptamani. Locuiesc in Scotia.
La inceput eram super revoltata pe sistemul lor medical pentru ca nu ma cheama la controale ,ecografii etc.
Prietenele mele din tara imi povestesc cum sunt invitate de catre doctorii lor la vizite lunare sa verifice puiul din burtica,cum le sunt facute tot felul de teste, ecografii 4D ,7D etc etc .
Ma simteam o mama rea pt ca eu nu merg la medic, nu fac atatea ecografii, nu stiu ce se intampla in burtica. Ma simt bine, adica normal zic eu.
Am fost la 12 sapt la prima eco , bebe s-a vazut, se juca in voia lui in burtica, totul este normal. Voi mai merge la 23 sapt la un alt eco si asta e tot.
Personalul medical din cadrul maternitatii de aici este foarte cald, m-au linistit, totul este normal.
Mi-au recomandat niste vitamine specifice gravidelor, recunosc, le-am luat trei sap negresit. Dar m-am oprit. Eu neluand niciun fel de medicament in mod normal, incerc pe cat posibil, de ex.sa ameliorez o durere de cap dandu-i corpului ce-i lipseste, poate hrana, apa sau odihna. Mi-am impus sa mananc multe ierburi, legume si fructe din care pot lua tot ce am nevoie.
In tot acest timp ,prietena mea din tara,insarcinata si ea (17 sapt) merge regulat la medic, teste, bani, bani, milioane, bani alte teste, multe milioane. Eu…nu am dat niciun ban pana acum pe nimic (in afara de un blender super in care imi fac sucuri naturale din fructe si legume 😋 )
Ma simt „acuzata” intr-un fel ca nu ma „caut” la medic…. Din motive ca sunt aici si aici oamenii nu se cauta, m-am adaptat lor …m-am „calmat” sa zic in ceea ce priveste statutul meu de femeie insarcinata.
Am descoperit de doua zile ca existati, Ditta Depner, mai mult – m-am linistit si mai tare, am vazut ca nu sunt o mama „rea” ca nu ma duc la doctori. Doctori de aici eu nu am intalnit inca, doar cu moaşa vorbesc prin mesaje cand am cate o nelamurire si mi se pare super relaxant….
Multumesc mult!
Cu stima si consideratie ,
Florentina”

Vezi și

Circulara de cordon nu este indicatie de cezariana.

Sa nu mai aud, ca va lasati pacalite ca nu puteti naste natural cu circulara de cordon.

Call Now Button