Cum a fost la Brasov la lansarea cartii ”Poveste de trezit copiii – Cum venim pe lume”

Suntem acasa, in Tenerife, deja de doua saptamani. Si vreau sa ma intorc putin in timp, pe 21 iulie, sa va spun de lansarea de la Brasov a primei mele carti, ”Poveste de trezit copiii – Cum venim pe lume” .
Uitasem cat de frumos este Brasovul. Trecusera multi ani de la ultima data cand intrasem in oras si aproape o viata intreaga de la singura vizita adevarata facuta aici. Uitasem cat de aproape este muntele de Brasov, de cat de verde si de central este. Acum esti in centru si dupa doua stradute, imediat ajungi la poalele muntelui. Zen
Ma bucur mult ca Ditta Depner m-a invitat aici pentru a doua lansare a cartii mele. Dupa lansarea de la Sibiu , nu mai era timp de nicio deplasare, noi urmand sa mergem pe la ai mei prin sud dupa care sa ne intoarcem in Tenerife. Dar Ditta a organizat totul foarte repede, oamenii de la libraria Libris i-au spus ca vor sa facem lansarea la ei, a gasit rapid si un sponsor care a adus trufe raw vegan si limonada pentru invitati si a avut timp sa-mi faca si o surpriza. si la trei zile de la hotararea de a lansa la Brasov a si fost evenimentul. Scurt timpul de pregatire, dar minunat rezultatul. Multumesc Ditta si celor de la Libris!
Si ce de lume a venit… nici nu mi-am putut imagina ca o sa cunosc atat de multi din cititorii blogului, oameni cu care mai schimbasem pareri si impresii pe mail. Oameni care multi nici nu erau din Brasov si s-au nimerit tocmai atunci sa fie in oras, dovada de cat de frumos si simplu aliniaza Dumnezeu lucrurile in univers. Si alti oameni care au venit si din alte orase, inclusiv din Bucuresti, doar ca sa ne intalnim (si ne-au mai adus si rosii, castraveti si ceapa din cultura lor ecologica – multumim, frumosilor, f.f.f. gustoase).
Cand am intrat in sala de lansari a librariei Libris, care este la subsol, erau asezate doar 19 scaune pentru public. Stiu exact cate, pentru ca le-am numarat. Hmmm, mi-am zis, oamenii astia nu-s prea optimisti. Si aveau dreptate, de obicei lansarile nu se fac de pe o zi pe alta, trebuie facuta ceva reclama, dat la ziar, lasat timp sa se dospeasca, chestii de marketing si altele. Dar ei nu stiau de marele numar de fani (va multumesc, oameni buni), asa ca era oarecum de inteles de ce se asteptau la putin. Stiu insa ca in timp ce vorbeam, cand imi ajunsese randul dupa Ana Onita, director Libris Brasov, si Ditta Depner, consilier hipnobirthing, un angajat al librariei tot aducea scaune si nu facea fata. Erau oameni in toata sala, multi stateau in picioare, erau oameni si pe scari, in sus. M-am simtit atat de flatata… Uau, uite, oamenii astia REALI au venit sa-mi asculte mesajul. VA MULTUMESC!
Au venit parinti cu copii, copiii s-au jucat si au chiuit, am vorbit tare ca sa-i acopar si aproape ca ajunsesem sa tip. A doua zi am fost invitata de Andy Popianos la radio Antena Sibiu pentru a vorbi despre carte si Seb mi-a spus ca in difuzor am o voce foarte calda, de radio. Dar ca in ziua anterioara, la lansarea de la Brasov, parca rageam ca un magar (nu-s chiar cuvintele lui, am exagerat eu pentru un efect mai dramatic). Secretul este sa vorbesc mai incet. Dincolo de acest aspect, m-am bucurat mult sa fiu in mijlocul atator oameni frumosi si receptivi, incat am vorbit o gramada.
De data asta am primit si intrebari din public, multumesc pentru interes, doamna directoare de la librarie m-a intrebat despre carte, ca da, iar am ajuns sa vorbesc MUUUUULT despre nastere si aproape deloc despre cartea, in sine. Si atat de mult am vorbit incat am inchis libraria. Angajatii Libris se pregateau sa plece acasa si eu inca vorbeam in sala de jos cu cititorii si dadeam autografe. Trebuie sa fiu mai concisa, sa ajung la esential mai repede si sa transmit mai simplu mesajul. Dar sunt optimista, am toata viata sa ma perfectionez, asta a fost doar inceputul
Mai incet si mai scurt e mai bine.
Si atat de mult am vorbit incat n-am apucat sa gust din trufele aduse de cele doua fete frumoase de la Kaju Vegan. Daca nu-mi aducea Sonia, o minunata mamica din Bucuresti, un pahar de limonada, fetele plecau si nu apucam sa beau nici limonada (multumesc Sonia, un gest divin). Dar Yago a mancat destule bombonele, la patru maini (2 ale lui, 2 ale lui Seb), asta arata cat de bune au fost (Yago are gusturi foarte fine )
Am avut si eu de mancare, ba chiar s-a nimerit unul din felurile mele preferate: SUSHI. Tot Ditta a tras sforile si a vorbit cu buna ei prietena de la Sushi YaOrianda Donca, care le-a cerut bucatarilor sa-mi prepare un platou de suhi vegan. DE-LI-CIOS! Am mancat rulourile de suhi in masina, pe drumul spre Fagaras, unde am innoptat la bunica lui Seb. A mancat si Yago, lui Seb i-am dat doar una . Multumesc Orianda! Unde e orez si mai pui si alge langa, sa ma chemi. Putin hrean sau wasabi (care e tot pe baza de hrean) si nu mai vreau nimic la cina.
Mi-ar fi placut sa tina mai mult evenimentul, sa am timp sa ascult mai mult si sa va cunosc mai mult pe toti cei care ati venit. 2 ore a fost un timp scurt si mi s-a parut ca as fi pe fuga. Am zis ca data viitoare facem intalnire de dimineata, sa avem toata ziua la dispozitie
Despre eveniment au scris și cei de la Lubris, pe blogul lor (mi-au greșit numele, dar nu-i nimic, Jeanine sună mai bine )
Cartea se găsește de vânzare și la librăria Libris, site-ul eMag (deși pe niciunul din cele două site-uri nu am reușit să o găsesc) și magazinul BB Mic.
[mk_gallery images=”11363,11364,11365,11366,11367,11368,11369,11370,11371,11372,11373,11374,11375,11376,11377,11378,11379,11380, 11381″ column=”4″ height=”200″ frame_style=”simple” disable_title=”true”]

Vezi și

Nu veti mai fi despartite de prunc dupa nastere, indiferent de teste sau diagnostice covid

Nu veti mai fi despartite de prunc dupa nastere, indiferent de teste sau diagnostice covid. „După naștere, mama depistată pozitiv va rămâne în același salon cu nou-născutul în maternitate, conform ghidurilor OMS. Mama și copilul nu vor mai fi separați, ci vor putea sta în același salon, până la însănătoșirea mamei.”

Call Now Button