Codruta, mamica fericita care a reusit sa nasca frumos si la maternitatea de stat din Cluj

In cele 2 weekend-uri intense la Brasov, ne-am clarificat intrebari si am putut stabili ce ne dorim de la aceasta experienta. Astfel nasterea a fost un proces natural in care am intrat fara teama. Pregatirea emotionala si psihica a inceput din luna a-5-a a sarcinii si a continuat pana la final.
Ma bucur ca am reusit sa-l las pe fiul meu sa-si aleaga ziua de nastere.
Anghel Victor s-a nascut la 40 de saptamani si 5 zile. Sunt fericita ca puiul meu s-a simtit foarte bine la mine in burtica (a avut 3,9 kg la nastere) iar eu am avut o sarcina excelenta (fara probleme de sanatate, pofte absurde sau greutati in deplasare pana in ultima zi).De asemenea, sunt mandra de mine ca am trecut peste travaliu fiind pozitiva si neutilizand anestezia epidurala. Sunt foarte fericita ca sotul meu a fost alaturi de mine si a gestionat cu calm si orele petrecute acasa. Toate acestea au fost posibile si datorita informatiilor primite la cursul tau, draga Ditta.
Desi mi-ar fi placut confortul unei potentiale nasteri acasa, am ales ca nasc la spital, pentru ca din punctul meu de vedere, o nastere fiind imprevizibila, nu consider ca sistemul romanesc este capabil sa gestioneze o nastere realizata acasa, mai ales daca mama sau copilul ar intampina probleme.
Chiar daca am nascut intr-un spital de stat, ginecologie I Cluj, am fost placut impresionata de progresul realizat in ceea ce priveste partea de servicii si conditiile spitalului. Moasele si medicii sun foarte buni profesionisti. Mi-a fost respectata intimitatea: mi s-a recomandat sa ma relaxez si sa ma odihnesc cat mai mult pe perioada travaliului, pe care l-am petrecut intr-o sala de nastere foarte bine dotata, confortabila si cu lumina obscura.
Ramane totusi nerealizabila intr-un spital, atmosfera armonioasa si intima pe perioada expulziei, cand camera de nastere s-a umplut cu personal medical. Este un aspect pe care il stim cu toate si trebuie asumat ca atare. Apreciez ca am fost consiliata corespunzator si pe perioada travaliului, a expulziei cat si ulterior pentru ingrijirea copilului.”
 

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button