Cand bebe vrea sa se nasca in masina, in drum spre maternitate

“Dragă Ditta,

Am avut norocul sa-mi întâlnesc minunatul soț, apoi sa fim aleși de bebe și să participăm împreună, in octombrie 2022, la MASTERCLASS-ul Renașterea, ținut de tine.

Și… Am reușiiiiit!

Prin împuternicirea ca femeie și mamă, corect și complet informată, cu încredere profundă în inteligența corpului meu și prin conexiunea cu bebe, Amalia s-a născut într-un mod inedit, perfect de armonios pentru ea și noi ca și părinți 💖💃.

Așadar, de la ideea noastră de a se naște probabil în apa, la clinica din Constanta, Amalia a avut alt plan pentru toți și s-a născut în camper-ul nostru, in drum spre clinică.

Tăticul ei a fost cel care a întâmpinat-o cu brațele deschise când a venit pe lume, (cu fața în jos și circulară de cordon)

Și a fost perfeeeect așa!

Am avut parte de un moment Divin 💖 – poza spune tot!

Am simțit atât de multă iubire, implinire…. și câtă Viață era în inimile noastre și in atmosferă💓💓💓

O naștere împlinitoare pentru noi, ca si familie!

Pentru mine a funcționat rețeta cu multa odihnă, informare (carti, articole, video-uri cu nașteri atât de naturale), întoarcerea atenției către Mama natură, dar si aprofundarea sinelui (eu stiu că m-au ajutat enorm orele de terapii diverse și vindecări de traume știute și neștiute, făcute înainte de sarcină).

Îndemn toate femeile sa își ia puterea înapoi prin a se redescoperi, a vindeca orice traume existente (orice tip de terapie li se potriveste) și de a fi zi de zi conectate la momentul prezent și să manifeste ceea ce își doresc!

POVESTEA NASTERII:

Pe scurt povestit,
in 23.02 2022, travaliu de max 6 ore, petrecut la cazare, doar eu și tăticul, in ultima ora fiind însoțiți și de doula Carmen.

Contracțiile au evoluat rapid, in ultimele două ore, fiind dese și puternice, dar cu iubirea și blândețea soțului, entuziasmul simțit (pt că am așteptat nerăbdători timp de 2,5 săpt in Constanta, noi fiind din Covasna, sosirea momentului) și cu sfaturile, masajul și calmul lui Carmen, atmosfera a fost frumoasă, deși intensă în senzații pe ultima oră…

Între ruperea membranelor și expulzie au fost 14 min – timp exact cat să mă îmbrac cu o rochie și bocanci 😅, sa coboram 3 etaje cu liftul și să urcăm în camper-ul nostru care, bine că e spațios și are canapea – a contat muuuult
😁căci drumul cu Amalia pe piept, până la clinică a fost superb!

Ne-am bucurat profund de intimitatea familiei într-un moment de miracol in desfășurare!

A fost atât de frumoasă naștereaaaaa, Doaaaamneeeee!!

Cu recunoștință,
Alexandra, o mămică împlinită 💓

PS. Despre clinica nu am detaliat nimic… Căci tot ce simt e legat de nașterea în sine, fara să mă mai gândesc la agitația de după.

Dar, maternitatea mai are de munca până să fie in armonie…

Cu excepția unor doctori și a moașei, serviciile lasă de dorit….

M am bucurat că moasa și Dna Doctor au fost super drăguțe și înțelegătoare cu cerințele și sensibilitățile mele.

Dar restul staff-ului, destul de rece cumva, in sensul că își făcea treaba pe care o știau.

Am mers la clinica pentru că lichidul era galben, când s au rupt membranele și aveam meconiu, iar pt că ne doream sa reintoarcem acasa cat de curând, am zis sa fim evaluate pt a ne asigura că nu există riscuri.

Și dacă tot eram deja în mașină…. 😅

Și da, au taxat pachetul de naștere 😅 la intregul pret…

Cred că singura reducere a fost că taticul nu a plătit cei 400 lei pt că a stat cu noi peste noapte.

Salonul (ca tip de pat, mobilier și mod de aranjare – care momentan nu e deloc practic pt o proaspătă mămică) mâncarea și modul de comunicare necesita îmbunătățiri!

Cu Voia Creatorului, următoarea naștere va fi acasă, căci e clar, singurul loc, momentan, unde ai parte de armonie!

Clinicile…oricât de slăvite sunt, nu se încadrează la nivelul de cinstire a nașterii.

Eu una, așa am simțit.
Cinste însă, oamenilor frumoși de acolo 💓

Cu detalii:
De cum am ajuns la clinica ne au dus intr-o sala de travaliu și cu Amalia in brațe, cu cordonul încă intact, am fost pusă pe masa ginecologica pt examinare și eliminare placentei – dintr o împingere s-a eliminat.

În același timp, Amalia urca frumos spre piept pt a se atașa la sân – și o asistenta a venit sa ii ia culturi din guriță, de pe corp și de pe fundulet (căci făcuse caca imediat după ce a venit pe lume) – pt astea încă aștept rezultatele analizelor…

Dna Doctor m-a sfătuit apoi să pună doua mici ațe pt că am avut ruptură (la comisura posterioară) și a curățat o membrana care era rămasă – totul a fost făcut blând, fara durere…

– la ceva timp a tăiat tăticul cordonul ombilical (a ajuns la noi după ce a completat acte și i au făcut un test rapid pt covid)

– și aici a intervenit primul deranj – imediat după ce l a tăiat, a luat-o o asistenta pe micuta pt a scurta cordonul – doar că ea nu apucase să se atașeze.

– Am crezut că mi-o da imediat înapoi. Dar fara sa îmi spuna, a început să o măsoare și să îi pună un pampers și să o înfășoare…

Tăticul era șocat iar eu, care eram aproape gata, am cerut sa o lase în pace și să i o dea tăticului pt că nu am cerut sa o înfășoare. (Explicația s fost că a făcut o pt că urma sa mergem spre salon printr un coridor unde e rece…)

– ajunse în salon, ne tot vizita lumea să vadă dacă suntem ok, iar o asistenta, văzând că Amalia se urca la sân și căuta, a pus direct mana pe capul ei sa o ajute sa se atașeze. (🤷 Îți dai seama că am refuzat-o politicos și am sugerat să mă întrebe sau măcar anunte inainte de a face ceva cu copilul)

– totuși, Amalia a fost puternica și s-a atașat într-un timp relativ scurt la sân și tot timpul, până la externare am ținut o doar la piept, piele pe piele.

– a doua zi, dimineața, fata a fost luată din somn pentru cântărire… (Pt că dacă stau după somnul fiecărui bebe nu ar reuși să își facă treaba…)

– despre hatorgaraie… Lumea e obișnuită pe repede înainte și nu explică ce și cum îți dau sa semnezi…

– staff-ul nu se prezintă când intră în salon, nu au o conduită empatică… Dar nu le contest pregătirea medicala…

Și… pentru toate mămicile, îmi doresc tare mult acel centru de nașteri împlinitoare! 🤍❤️🤍❤️🤍

Vezi și

Circulara de cordon nu este indicatie de cezariana.

Sa nu mai aud, ca va lasati pacalite ca nu puteti naste natural cu circulara de cordon.

Call Now Button