Aventura mea – Cum am născut singura pe fundalul melodiilor lui Beethoven

Deci, eu nu as fi postat.. pentru ca stau prost la capitolul curaj..:))curaj din asta de expunere, ca din ăla de a naște, mulțumim lui Dumnezeu am:))
Plus prefer ca viata personala sa ramana in privat..
Dar cum prietena mea mi-a sugerat sa o postez aici pentru a inspira si alte graviduțe, o sa încerc deși as provoca-o sa o povestească și pe a ei..care este tot o experiența minunata și impresionanta..
Cum sunt mereu încurajată sa încep un blog ca scriu bine..poate ma apuc..
Am început travaliul cu Doamne-ajuta…și așa a fost!
Domnul m-a ajutat
Deși se cuvine sa recunosc.. nu am planificat sa nasc singura, dar uitându-ma in urma cu 3 saptamani, sunt incantata si foarte mulțumită de experiența avuta și de cum s-a desfășurat totul..de cum a fost sa fie..
Este a doua mea naștere acasă..prima acum 4 ani jumate in urma – cu moașa (o femeie de toată dragostea și admirația) și pe care eu o numesc “Dar de la Dumnezeu” pentru femei și pe care o iubesc mult)
A fost o naștere cu bazin,cu apa calda:)) o naștere de vis..și cu plânsul puternic al fetitei mele, domolit la tati in brațe sub cântecul ce i-l cântam și pe parcursul sarcinii “Vivat veselia”☺☺
Multumesc lui Dumnezeu ca Ditta deja nascuse pe atunci baietelul sau si pornise in mareata misiune de a deschide orizonturile nasterilor frumoase și minunate..
Așa ca-ti mulțumesc din suflet Ditta pentru ceea ce faci..datorită tie am experiența a doua nașteri superbe!!❤❤❤
Poza ta era afișata pe peretele meu in timp ce nășteam sa te văd și sa am curajdeci ai asistat fără sa asiști:)))
Fraza cheie ce am auzit-o la tine pe YouTube pentru mine a fost: “pisicile merg in pod sa nască departe de ochii lumii când sunt in travaliu” – pe semne in alta viața am fost sau voi fi pisica
A doua naștere la fel ca și prima cu presupusul 40 de săptămâni depășite..cu 5 zile de data aceasta..:))
și la fel de magica..
Totul a început luni dimineața..ora 5..m-am trezit de la contracții..mi-era o foame nebuna..am mers am mâncat..mult..am plimbat cățelul,am spălat niște hainite ce trebuiau spălate-n mâna..in tot acest timp având contracții neregulate..dureroase dar suportabile..
Mi s-a trezit și fetita mai mare, l-am trezit și eu pe soț pe la 9 sa umfle bazinul zicându-i ca azi vine bebe, după ce i-am hrănit pe toți..pe la 10 dimineața mi-am anuntat si moasa sa fie pregătită.. și-am tot ținut legătura telefonică cam la jumătăți de ora..zicându-i cum evoluez..
Simteam durerile in partea de jos a spatelui..așa ca l-am rugat pe soț sa-mi maseze acel loc cu un amestec de uleiuri esențial de tamaie și levănțica diluate cu ulei de cocos..îmi ungeam și burtica..așa ca muzica – in special am pus pe repeat “Silence de Beethoven”asta simteam atunci ..uleiurile,masajul erau ceea de ce aveam nevoie..
Ma legănam și pe mingea mare de nasteri (cine-a inventat-o sa-i dea Dumnezeu sănătate:)
căci este intr-adevăr bun lucru in travaliu)..
La o eventuala contracție închideam ochii și-i mulțumeam in gând lui Dumnezeu ca mi-a dăruit copii..și ca o sa fie bine..
Moașa mea ma tot întreba dacă sa vina..de vreo 2 sau trei ori la rând..:)) la care eu o asiguram ca nu este încă nevoie….. sa stea și ea liniștita cu familia ca poate încă mai durează..☺☺
In jur de ora 13 l-am rugat pe soț sa-i ducă pe taica-miu și fetita mai mare la un loc de joaca indoor (pentru ca afara in Miami pe timp de vara nu rezisti) iar eu am făcut un dus cald ce mi-a picat tare bine..îmi “dizolva”durerile..
Când s-a întors mi-a umplut bazinul cu apa..
Tot așteptam ca contracțiile sa aiba vreo regularitate..însă așa și au rămas neregulate..puternice dar neregulate..la 7min la 10..apoi iar la 30-40min..deși simteam clar cum parca m-i se dilatau oasele bazinului făcând loc la bebe..
Pe la 14 i-am scris mesaj moasei..
-Eu împing!
Ea m-a întrebat:”cine împinge tu sau bebe?”
“Amândouă”i-am răspuns.
Mi-a zis ca urca atunci in mașina și vine.. A si sosit, l-am rugat pe soț sa meargă s-o ajute la carat toate cele necesare..eu însă simteam cum bebe iese..deși nu credeam ca așa repede:))
I-am auzit cum au intrat pe usa, cum urca scările ..mie însă tocmai mi se rupsese apa..și am simțit căpșorul ieșind ..l-am sprijinit..vreo 2 secunde pana când a iesit tot corpul.
Am prins-o❤..am pus-o pe piept și i-am simțit făptura moale cu miros Dumnezeiesc..
Eram din nou cea mai fericita mama din lume..
Exact in acel moment intra moașa văzând cum eu o urc spre piept..s-a pierdut un pic pornindu-se către mine apoi s-a răzgândit mergând repede la baie sa-și spele mâinile.. bărbatu-miu și el șocat..nu-i venea sa creadaca e gatae aici in brațe deja..puiul lui..
Eram la jumate de metru de bazin..dar n-am mai apucat sa ajung la el..bebelușa-mi venise așa cum stăteam, din picioare..
Bebița s-a născut la 14:45..iar pe la 3 și ceva a cunoscut-o și pe surioara mai mare.. pe care de-obicei nu o poți scoate de la joaca acum a zbughit-o cu viteza luminii spre casa!
La întrebările cunoscutelor dacă nu m-am temut sa nasc singura,le răspund..
– “Mi-e o frica nebuna sa nasc in spital..și sper sa nu ajung acolo..”
Pentru mine spitalul și nașterea sunt doau lucruri ce nu se completează una pe cealaltă..sper ca nu ofensez pe nimeni..asta simt eu..
Mult succes, curaj și Doamne ajuta le doresc tuturor mămicilor ce urmează sa nască!
Un mic detaliu scăpat..
la 6 ani am fost operata la inima de viciu cardiac..deci nu pot spune ca am o sănătate tun..dar se poate dacă crezi și chiar îți doresti cu tot sufletul..
Nu am avut și nici cea mai mică ruptura..asta le doresc tuturor mamelor!❤
Pe la sfârșitul sarcinii mereu îmi repetam in gând “eu nu o sa ma rup…o sa ma dilat cât e nevoie” era mantra mea..se pare ca a funcționat!
Dana din Miami

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button