Am trait momente de neiutat, iar acele clipe ne-au unit intr-un mod profund

„Draga Ditta,
astazi fiind ziua ta, m-am gandit ca ar fi un bun prilej de a-ti multumi din adancul inimii pentru tot ceea ce faci pentru imputernicirea noastra a mamicilor si venirea pe lume a copiilor nostri.

Acum 6 luni, pe 20 mai, intr-o miercuri insorita, am adus pe lume o minune de fetita pe nume Rebecca.

Totul a inceput cand am descoperit ca sunt insarcinata, in septembrie 2019. Initial, din cauza fricii de a avea copii si de a fi mama, nu am primit cu bucurie aceasta veste.

Am fost revoltata ceva timp, nu pentru prezenta acestui suflet, ci pentru ca stiam de suferinta care va urma si cu care nu eram deloc de acord.

Mi se parea absurd ca Divinitatea ne-a lasat acest mod, plin de suferinta si durere, pt a veni pe lume.

Am inceput, ca toate mamicile sa fac primele analize, prima vizita la ginecolog pentru confirmarea sarcinii si sa caut tot felul de informatii despre sarcina.

In cautarea mea am dat peste un video de-al tau ”7 lucruri de care sa te feresti cand esti insarcinata”.

Astfel am inceput sa iti urmaresc toate filmarile de pe canalul tau pe Youtube.

Am simtit ca mi se deschide o lume, eram atat de fericita ca te-am descoperit. Am inteles defapt ca atat sarcina cat si nasterea au fost transformate de oameni in ceva groaznic si infiorator, prin fortarea si interventia inutila in derularea lor.

De fapt ele sunt cu totul altceva, atat timp cat ascultam si lasam corpul sa parcurga in liniste toate etapele.

Din acel moment am acceptat sarcina, iar toate starile de suferinta au disparut.

Am nascut in Milano, pregatita fiind, atat eu cat si sotul, cu video-urile tale, cu planul de nastere si cu dorinta de a ma lasa purtata de inteligenta corpului meu.

Am dansat la propriu in pasi de vals 10 ore de travaliu, intr-o sala de nasteri in care eram doar eu si sotul meu.

Atmostera era intima si placuta, fara prea multe controale si vizite din partea medicilor, asa cum cerusem in planul de nastere.

Nu am facut nici epidurala si nici epiziotomie, am nascut in pozitia cea mai comoda pentru mine. Sotul a taiat cordonul ombilical, cand acesta nu mai pulsa.

Am alaptat fetita din prima clipa de viata, iar pe toata perioada şederii in spital nu am fost despartite o clipa.

Desigur, sistemul medical in nordul Italiei tine cont de drepturile gravidelor, dar daca nu as fi urmarit filmarile tale, nu as fi stiut care-mi sunt acele drepturi si nici nu as fi stiut ce urma sa intampin. Insa, toate acestea nu s-ar fi intamplat, daca nu as fi fost linistita si sigura de propriile mele forte si as fi lasat ca medicii sa ia deciziile in locul meu.

Am trait momente de neiutat, iar acele clipe ne-au unit intr-un mod profund.

Toate acestea ti le datoram tie, draga Ditta.

Multumim pentru timpul acordat, pentru impartasirea informatiilor, pentru daruirea cu care faci ceea ce faci, pentru curajul si sinceritatea cu care le faci.

Tot prin intermediul tau am cunoscut-o pe minunata Cristela Georgescu, participand astfel la primul ei atelier de imputernicire online Mastile Imunitatii, de pe 14 noiembrie.

Tie si fetitei mele Rebecca, datorez nasterea asumata si implinitoare de care am avut parte.

Va multumesc nespus de mult si va sunt recunoscatoare.

La multi ani minunati, draga Ditta!!!

Cu multa admiratie,
Alina Mihaela M.

Vezi și

Am invatat sa ma accept

Povestea mea incepe cu multi ani in urma, asteptand un Bebe cu disperare. Am trecut prin toate starile posibile, de disperare la acceptare.

Call Now Button