Bine ai venit in lumea nasterilor frumoase si implinitoare!
0744 641 558
ditta@dittadepner.ro

Acum si sotul da sfaturi pentru o nastere frumoasa si implinitoare…

„Buna dragă Ditta.

Tot citind pe pagina ta de Facebook atatea experiențe ale mamicilor, aș vrea să îți împartasesc și povestea noastra. Datorita sfaturilor tale am reușit să avem o naștere frumoasă.

De la inceputul sarcinii am ramas fara job, așa ca am avut timp să ma informez. Am aflat de „menirea” ta din cartea Ligiei Pop. Pâna atunci știam doar că ești antivaccinuri 😋

Am facut și un curs gratuit de 2 zile aici in UK, cu o moașă, în care ne-a predat multe informatii referitoare la nașterea „friendly”.

Dar având 2 surori care au nascut aici, mi-au zis ca nu te întreaba nimeni nimic când naști și ca nu cred ele că se ține cont de ceva ce vrei tu..

Dupa ce ți-am urmarit majoritatea înregistrarilor de pe youtube, am „prins” curaj și mi-am facut un plan de naștere.

L-am pus la curent și pe soț referitor la cordon, placenta s.a. Așa ca noi eram „pregatiți” 😊 Din fericire am putut sa aleg să nasc la casa de nasteri și nu la spital, unde e aglomerat.

Bebe s-a hotarat sa vina cu 10 zile mai repede. Contractiile mai puternice au inceput dupa-amiaza. Am sunat prima data la centru pe la ora 17, m-au cronometrat prin telefon. Erau din 5 in 5 minute. Mi-au zis sa mai stau acasa.

Pe la 20.30 am mers la ei. M-au verificat. Dilatatie 6cm! Nu-mi venea să cred. Ne-am „cazat” în camera unde urma să nasc. Am stat in cada cu apa vreo 2 ore. 2 moașe au stat cu noi. Dar nu ne-au deranjat deloc.
Mă încurajau permanent cu „You’re doing very well”. I-au aratat sotului cum sa îmi facă masaj la spate.

La ora 1 m-a verificat a 2 oara și aveam dilatația 9cm. Eu tot voiam sa fac pași ca sa grabesc procesul. Dar nu prea aveam putere. Stiu că am reusit sa ajung la un fel de fotoliu-minge (nu stiu cum se numeste) și stateam sprijinita în coate si in genunchi când a început sa vina bebele.

La 2.17 eram cu el pe piept, povesteam cu moașele :)).
Soțul mi-a fost aproape, m-a mangâiat pe cap și m-a încurajat în permanență. Cordonul i-a fost taiat când nu mai pulsa si placenta a iesit făra „ajutoare” medicamentoase.

Din pacate pe la 6 dimineata a trebuit sa fiu transferata la spital pentru cusatură. Bebelina a iesit cu o manuța la cap. Dar în 10 zile mi-am revenit, făra niciun „pain killer”.

Nu am folosit nici masca de oxigen. Mi-a dat putere Dumnezeu și Maica Domnului și am rezistat. Asta este povestea noastra 👨‍👩‍👧.

Suntem foarte multumiti si împliniti de aceasta experiență. De acum oferim sfaturi la altii, atât eu cât și soțul.

Multumim ca existi și că ne împartașești din cunoștințele tale.

Natalia M”😙

 

0 0 vote
Article Rating