0733 324 955

nanamorar@yahoo.com

Au trecut aproape 2 ani de când Zian ne-a ales să-i fim părinți și de atunci, în fiecare zi, ne face cei mai fericiți oameni din lumea asta. Dar nu despre asta vreau să vă povestesc ci despre momentul magic când noi trei ne-am întâlnit, adică despre Nașterea magică și fără durere a lui Zian. Ca orice proaspătă viitoare mămică îmi imaginam tot felul de scenarii despre naștere și îmi doream să nasc în apă, zen, cu lumânări, așa ca în poveștiile frumoase, dar trebuie să recunosc că stara de calm și beatitudinea din timpul sarcinii mă părăseau ori de câte ori auzeam poveștiile despre nașteriile îngrozitoare și dureroase ale cunoștințelor, amicelor sau relatările de pe anumite bloguri.

Și am realizat că frica ne paralizează nu doar când vine vorba de naștere ci în orice moment important sau decizie din viața noastră pe care nu le putem controla. Cu siguranța nu vom putea controla niciodată nașterea. Dar tocmai asta e ideea: să o lăsăm pur și si simplu să se întâmple. Iar asta m-a învățat o femeie extraordinară, draga mea (și a multor sute de mămici) Ditta Depner.

Și asta e ceea ce vreau să dau și eu mai departe: ideea că noi știm instnctiv să naștem, corpul nostru are nevoie doar să fie lăsat să-și facă treaba, noi să orpim mintea care ne sabotează și să ne intâmpinăm bebelușul cu blândețe și bucurie și mai ales cu foarte multă iubire. Atmosfera din salonul de naștere trebuie să fie una de iubire, intimă, așa cam cum era atunci când l-am conceput pe îngerașul nostru, în niciun caz una de spaimă, bruiată de atmosfera spitalicească.

Iar ca toate astea să  fie posibile e nevoie de pregătire intensă în timpul sarcinii. E ciudat cum de toate avem timp, până și pentru o amărâtă de petrecere ne pregătim mai mult decât pentru singura minune reală care se întâmplă în viața noastră: întâlnirea cu copilul nostru. Noi lăsăm nașterea pe seama medicilor și dacă ceva nu iese bine,  dăm vina pe ei. Avem mare nevoie de ei, să ne fie alături, dar ca o ”plasă de siguranță” așa cum spune dr Adriana Radu, să intervină cum știu ei mai bine în cazul în care ceva nu merge bine. Dar cu magia, intimitatea și bucuria momentului doar noi suntem responsabili.

Am urmat cursul Dittei împreună cu soțul meu, ne-am pregătit intens momentul nașterii și cel mai important cred eu a fost faptul că eu am învățat să mă relaxez, să am acces la acea stare de transă din momentul nașterii despre care se tot vorbește.

Și toate astea mi-au făcut cadou o naștere magică, în apă, la Polisano cu Dr. Adriana Radu, iar lumina puternică din saloane a fost înlocuită cu pâlpâitul lumânarilor, vocile cadrelor medicale au fost înlocuite cu meditațiile Dittei, cu muzică religioasă și cu muzică simfonică, iar Amore al meu a fost lângă noi de când a început travaliul și până ne-am externat. Am avut parte de toate: naștere naturală, nemedicalizată, fără dureri și chinurile facerii ci de niște stări comporabile cel mult cu durerile menstruale. Am avut parte de vreo 2 ore magice în care Zian a declanșat lactație, am avut parte de cele mai speciale momente din viața mea și pentru prima dată am fost conștientă de puterea pe care o avem noi, femeile: de a aduce viața în lumea asta și de a o face în cu totul alt mod decât am auzit la majoritatea sau am văzut la televizor.

Nu vreau să fac din nașterea lui Zian un eveniment de marketing, dar vreau sa dau mai departe povestea nașterii lui magice și aș vrea ca toate femeiile să știe că pot avea parte de o naștere pur și simplu minunată, de care să-și amintească cu bucurie și emoție.

Astfel am devenit educator prenatal al cursului ReNașterea cu Ditta Depner și începând cu data de 18 februarie voi ține la Sibiu unul dintre cel mai complexe cursuri de educație preanatală din țară: 30 de ore de curs nu doar despre fiziologia nașterii sau puericultură ci un curs care privește femeia din punct de vedere holistic  și va readuce în prim plan importanța de a ne primi bebelușii pe lume cu mai multă blândețe și iubire, dar și un curs despre cum putem avea o naștere fără durere.

Trebuie să recunosc că nu îmi imaginam că voi ajunge să țin cursuri de educație prenatală și lumea mea se învârtea în general în zona umanitară. De mai bine de 8 ani conduc filiala de Cruce Roșie Română din Sibiu și o fac cu mare drag dar nu pot lăsa povestea minunată a nașterii de care eu am avut parte să treacă fără să o împărtășesc cu voi și tocmai de aceea vă aștept cu mare emoție și bucurie la curs.

Vă aștept cu mare drag la curs!

poza nasterea lui Ziana by Nana

Nasterea lui Zian by Nana

Ideea nașterii în apă mă urmărea din vremea când eram încă în facultate….adică în urmă cu foarte mulți ani ???? Văzusem un documentar despre nașterea în apă și apoi […]
poza nasterea lui Zian by Radu

Nasterea lui Zian by Radu

Eu sunt acum un proaspat tatic. Astept de 9 luni acest moment si acum a venit. Este frumos, mai frumos decat as fi crezut vreodata. Ca mai toti barbatii, credeam ca nu trebuie […]
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit