Nasterea Naturala: „RENAŞTEREA” – UN CONCEPT HOLISTIC !

 

Nasterea Naturala

Nasterea Naturala: Mai toate metodele de nastere de actualitate dau tehnici si retete pentru o nasterea asa cum scrie in carti. Am crezut si eu in aceste povesti pana ce mi-am ratat prima nastere, asteptand sa se petreaca totul asa cum citisem.
Aveam sa invat ca nu este deloc asa. Aveam sa trec printr-o depresie crunta inainte sa realizez ca nu ai cum sa astepti nasterea aceea din povesti doar ptr ca o stii pe de rost si o mai si predai.
Si asa am ajuns sa inteleg ca nasterea nu este despre metode si tehnici de respiratie, sau controlul durerii, ci despre cat de mult iti dai voie, in acele momente, sa fii doar femeia care naste, care se abandoneaza acestui miracol in desfasurare si isi traieste nasterea cu toti porii fiintei.
Si astfel am realizat ca la nastere totul ceea ce contezaza este ceea ce ne sustine din launtrul nostru, puterea si maretia actului nasterii unui copilas, care face dintr-o femeie un munte care muta muntii si face loc miracolului vietii. Si o astfel de experienta este atat de personala, atat de speciala, incat nicio reteta nu poate fi prea perfecta pentru asa ceva.
Si am hotarat in martie 2015 sa nu mai aplic metode si tehnici, ci sa le invat pe femei sa-si descopere trupul, mintea si subconstientul. De aceea „Renasterea” nu este o metoda, ci un concept holistic, care se ocupa de toate aspectele unei fiinte: cele fizice, emotionale, psihologice si spirituale si transforma femeia intr-un adevarat izvor al autocunoasterii si al schimbarii profunde. Si de aici pornesc experientele frumoase si nasterile implinitoare.

CE  ESTE “Renaşterea”?

În mod clar, este un nou concept despre miracolul naşterii naturale.

Mai mult decât atât, pregateste cuplul pentru marea intalnire cu copilasul lor,

si aici ma refer ca le pregateste celor doi toate structurile subtile, nu doar corpul fizic.

 

Nasterea Naturala: Conceptul “Renaşterea” îmbină experienţa mea complexă în domeniul naşterii, cu o practică activă ca şi trainer în domeniu, precum și elemente din medicina tradițională și cea alternativa şi este “la zi” cu noile descoperiri şi concepte legate de naştere şi în special de naşterea naturală constienta si asumata.

Nasterea Naturala: “Renaşterea” a apărut în urma întregii mele experienţe atât ca şi trainer, doula, conferenţiar, autodidact, cât şi ca şi mamă şi femeie, precum şi a trainingurilor de dezvoltare personală pe care le-am absolvit cu succes. În plus, bogata mea activitate în domeniul naşterii naturale, precum şi în domenii conexe (cursuri, conferinţe, sesiuni particulare etc) au făcut ca acest nou concept de naştere naturală să fie perfect adaptat specificului românesc al vieţii şi condiţiei viitoarei mame din România.

„Renasterea” este un concept elaborat de către o mamă din România, pentru mamicile din România, bazat pe experienţe directe ale mele cat si ale mamicilor pe care le-am acompaniat pe drumul catre nastere.

Fără teorii abstracte, fără tehnici expirate.

Doar experienţă, înţelegere şi iubire.

 

DE CE “Renaşterea”?

A fost o denumire care ne-a sedus pe toţi cei implicaţi în acest proiect generos. Denumirea transmite de fapt două mesaje convergente:

 • unul este simplu şi se vede şi din alcătuirea grafică, este “naşterea cu Ditta Depner”;
 • al doilea, cel care implică şi “Re”-ul de la începutul cuvântului, se referă la faptul că a da naştere unei noi vieţi este un moment în care îţi re-lansezi întreaga viaţă. Devii mai conştientă, mai responsabilă, mai dăruitoare şi, de ce nu, cu mult mai iubitoare. Întreaga ta fiinţă… “Re-naşte”.

În plus, ca și o sincronicitate care ne-a confirmat justeţea alegerii acestui nume, a fost şi faptul că lucrul la acest nou concept de naştere naturală a început exact în perioada Paştelui 2015. Un moment care, atât din punct de vedere al naturii cât şi spiritual, sugerează “Re-naşterea”.

DE CE UN CONCEPT PROPRIU?

În 2010 aduceam, pentru prima oară în România, metoda Mongan de naştere naturală “Hypnobirthing”. Pe vremea aceea credeam ca este printre cele mai complete metode de naştere.

Între timp, datorită experienţei bogate acumulate în domeniul naşterii naturale, am ajuns la maturitatea necesară pentru a dezvolta propriul concept de naştere naturală, bazat pe experienta si lucrul cu mamicile.

Altfel spus, întrucât vechile concepte nu mă mai reprezentau, experienţa şi pasiunea şi-au “cerut drepturile” şi aşa a apărut “Renaşterea cu Ditta Depner”, un concept amplu şi complex despre naşterea naturală, netraumatizantă atât pentru mamă cât şi pentru bebeluş.

CE NE DIFERENTIAZA?

 • unul dintre elementele esențiale este abordarea completa, holistică;
 • înveţi să te concentrezi pe unicitatea sarcinii tale, a familiei tale, a nevoilor tale personale;
 • înveţi să te cunoşti mai bine, să-ţi asculţi corpul, să-ţi recunoşti nevoile;
 • iti voi dezvalui secretele unei nasteri implinitoare;
 • pui în valoare tot ceea ce înveţi aici pentru a avea acea naştere împlinitoare şi frumoasă;
 • inveti sa-ti explorezi subconstientul schimband programele eronate;
 • nu mai ai nevoie de alte cursuri, primesti totul aici;
 • beneficiezi de un număr dublu de ore de curs faţă de majoritatea celorlalte cursuri prenatale;
 • deşi este un curs premium, costul/oră/cursant este menţinut la limita minimă, având în vedere ca învaţati împreună să deveniti o echipă;

Ditta despre „Renaşterea”

Acest concept mă oglindeşte perfect. Renaşterea oglindeşte eternul feminin atunci când vine vremea să facă trecerea de la femeie la mamă. Acel moment de transformare în care ştii că viaţa ţi se schimbă, corpul ţi se schimbă, preferinţele ţi se schimbă, conştientizările devin mult mai profunde, ştii că nu mai eşti responsabilă doar pentru tine ci şi pentru acel Suflet care vine în familia ta.

Odată cu acel copilaş se naşte o Mamă! Un alt om mult mai conştient de Sine şi de puterea care se află în interiorul său. Un Om care îşi asumă viaţa, îşi asumă alegerile, trăieşte şi alege conştient. Începi să alegi pentru tine, pentru că nu mai laşi pe nimeni să aleagă în locul tău cum să trăieşti, ce să mănânci, cum să te comporţi, cum să fii şi cum să naşti.

Sunt astăzi aici ca să-ţi spun că poţi naşte aşa cum îţi doreşti!

Premisă este însă, să ştii exact ce vrei. Atât pentru tine cât şi pentru copilul tău!

Este primul pas spre reuşită.”