Bebelusul din burtica nu are termen de expirare!! ❤❤

Tot mai multe burtici sunt speriate de „amenintarile” precum ca, daca nu se naste pana la 38, 39, sau 40 de saptamani (in functie de zona geografica la noi in Romania…no comment..) trebuie scos musai cu operatie.
Nimic mai fals!!
Nimic din afara nu poate ajuta ca bebelusul sa fie cu adevarat pregatit pentru nastere.
Este ziua lui, nu a noastra!
A noastra a fost, in ziua in care ne-am nascut.
Travaliul se va instala in momentul in care bebelusul tau este pregatit sa se nasca.
Deci nimic, nici amorul, nici urcatul pe scari, nici uleiul de ricin si nicio metoda din afara, nici chiar bungee jumping-ul nu poate declansa procesul nasterii in mod firesc si natural, nasterea care este o experienta pur hormonala a corpului mamei in colaborare stransa cu bebelusul ei.
Restul sunt sfortari, fortari si chinuieli fizice si, de cele mai multe ori duc la o cezariana nedorita sau de urgenta din cauza suferintei fetale.

Ni se induce panica daca nu se naste la fix 40 de saptamani, de parca acest calcul ar fi foarte exact. Calculatia saptamanilor de sarcina este o medie, si in niciun caz vreun rezultat al ciclului sau ovulatiei fiecarei mame in parte..
Plus ca media in lume la prima nastere este de 41 de saptamani si 3 zile. Deci plus 10 zile de la ce ni se spune ca ar fi „norma”. Iar norma nu exista, ca am fi cu totii niste robotei.
Deci, draga mamica, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu asteptarea. Important este ca tu sa fii atenta la miscarile din burtica, ca ele sa fie cel putin una la 6 ore.
Copilul singur da semnalul, si incepe colaborarea la nivel hormonal cu corpul mamei..
In rest stare generala buna care ii da incredere copilasului tau ca te bucuri ca vine.
Iti doresc o nastere frumoasa si implinitoare, cu rabdare si respect.

❤❤❤❤

2 comentarii
 • Alexandra
  Răspunde

  Ma bucur enorm de mult ca am dat accidental de video-urile tale. Am 25 de ani si as vrea anul acesta , impreuna cu sotul meu sa avem un copil, asa ca tu ne ajuti foarte mult in a ne informa si a ne ajuta . Iti multumesc frumos! Va fi prima mea sarcina si emotiile sunt foarte mari si gandurile care se implementeaza in mintea mea inainte ca sarcina propriu zisa sa aiba loc, deja au loc 🙂 Asa ca iti multumesc si iti doresc succes si multa sanatate!

  • ddadmin
   Răspunde

   Draga Alexandra, ma bucur ca pleci cu o astfel de atitudine pozitiva in nastere. Sa te uiti neaparat la seria TOTUL DESPRE SARCINA SI NASTERE.

Lasa un Comentariu

560 views