Tot mai multe burtici sunt speriate de „amenintarile” precum ca, daca nu se naste pana la 38, 39, sau 40 de saptamani (in functie de zona geografica la noi in Romania…no comment..) trebuie scos musai cu operatie.

Nimic mai fals!!

Nimic din afara nu poate ajuta ca bebelusul sa fie cu adevarat pregatit pentru nastere.
Este ziua lui, nu a noastra!
A noastra a fost, in ziua in care ne-am nascut.

Travaliul se va instala in momentul in care bebelusul tau este pregatit sa se nasca.
Deci nimic, nici amorul, nici urcatul pe scari, nici uleiul de ricin si nicio metoda din afara, nici chiar bungee jumping-ul nu poate declansa procesul nasterii in mod firesc si natural, nasterea care este o experienta pur hormonala a corpului mamei in colaborare stransa cu bebelusul ei.

Restul sunt sfortari, fortari si chinuieli fizice si, de cele mai multe ori duc la o cezariana nedorita sau de urgenta din cauza suferintei fetale.

Ni se induce panica daca nu se naste la fix 40 de saptamani, de parca acest calcul ar fi foarte exact. Calculatia saptamanilor de sarcina este o medie, si in niciun caz vreun rezultat al ciclului sau ovulatiei fiecarei mame in parte..

Plus ca media in lume la prima nastere este de 41 de saptamani si 3 zile. Deci plus 10 zile de la ce ni se spune ca ar fi „norma”. Iar norma nu exista, ca am fi cu totii niste robotei.

Deci, draga mamica, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu asteptarea. Important este ca tu sa fii atenta la miscarile din burtica, ca ele sa fie cel putin una la 6 ore.

Copilul singur da semnalul, si incepe colaborarea la nivel hormonal cu corpul mamei..

In rest stare generala buna care ii da incredere copilasului tau ca te bucuri ca vine.

Iti doresc o nastere frumoasa si implinitoare, cu rabdare si respect.

❤❤❤❤

 

About the author
1 Comment
  1. Cat de mult rezonez cu acest adevar! Desi eram programata pentru cezariana la o anumita data, simteam ca intervin in dreptul lui divin de a alege ziua lui…M-am rugat mult si apoi abandonat in vointa divina…iar el a ales. 🙂 cu doua zile mai devreme decat programasem, ora unui superb apus de soare. Ma simt impacata cu mine, dar mai ales cu sufletul copilului meu!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit